Skip to main content

De producten van ABYSK zijn watervrij. Doordat we geen water als vulmiddel gebruiken, zijn onze producten enorm geconcentreerd, dringen dieper in de huid en zijn hierdoor effectiever. Ze zijn zeer zuinig in gebruik waardoor je minder producten nodig hebt. Minder producten = minder verpakkingen = beter voor milieu. 

Wat je moet weten

De meeste huid- en lichaamsproducten bestaan ​​voor meer dan 65%, soms tot wel 90% uit water, waardoor slechts een klein percentage overblijft voor actieve ingrediënten. Slik! Dat is nogal wat. Zeker als je je bedenkt dat toegevoegd water niets doet voor je huid…

Water als vulmiddel

Als je de ingrediëntenlijst van een product bekijkt, is de kans groot dat je ‘aqua’ als eerste ingrediënt ziet staan. Dit betekent dat water het hoogst gedoseerd is van alle stoffen die het product bevat. Best gek eigenlijk want toegevoegd water doet niets voor de huid.  Waarom dan toch zo hoog doseren? Omdat het nodig is om bepaalde grondstoffen op te lossen maar ook omdat het een heel goedkoop ingrediënt is.

Effect van water

Hoewel mooie ingrediënten een product aantrekkelijker maken, zijn deze stoffen niet altijd effectief omdat watermoleculen groot zijn waardoor minder van de formule de huid binnendringt. Bovendien vereisen producten op waterbasis grote hoeveelheden conserveermiddelen, omdat water bacteriën kweekt.

Rode en gevoelige huid

Water verdampt op de huid waardoor ze snel uitdroogt. Dit heeft tot gevolg dat een droge huid of een huid die gevoelig is voor bijvoorbeeld eczeem daar negatief op zal reageren. Mensen met een droge, rode en gevoelige huid kunnen producten met toegevoegd water beter links laten liggen.

Het kan anders!

ABYSK heeft al het water uit de producten gelaten. Onze producten zijn op basis van Abyssinian olie. Hierdoor bevat een ABYSK product enkel actieve en werkzame ingrediënten, 100% van natuurlijke oorsprong en vegan. Voor onze moisturizer Facial Cream ook geen water als basis. Deze crème is geformuleerd met komkommersap en effectieve ‘slow aging’ ingrediënten.

De voordelen van een watervrije formulering:

Effectief

De producten van Abysk zijn niet verdund. Werkstoffen dringen dieper in de huid en zijn daardoor effectiever.

Voordelig

Geconcentreerde producten waardoor je minder nodig hebt, ze langer meegaan en dat scheelt in de portemonnee.

Allergeenvrij

Geen conserveringsmiddelen waardoor de producten van Abysk zeer geschikt zijn voor mensen met een zeer gevoelige huid.

Milieuvriendelijk

Producten zonder water wegen vaak ook minder waardoor de algehele ecologische voetafdruk wordt verkleind.

Waterschaarste

Water wordt steeds schaarser. Volgens deskundigen zullen naar schatting een miljard mensen over een aantal jaar met waterschaarste worden geconfronteerd.

Zijn watervrije producten daar de oplossing voor? Nee, zeker niet maar het is absoluut een stap in de goede richting om waterverbruik te verminderen.

Vraag gerust om persoonlijk advies.

Iedere huid is anders. Dat weten wij bij ABYSK als geen ander. Mocht je dus behoefte hebben aan persoonlijk advies over de juiste producten voor jouw huid, dan staan we graag voor je klaar. Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar huidadvies@abysk.nl. Wij beantwoorden je vragen dan zo snel mogelijk.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk advies

ABYSK biedt 100% natuurlijke en vegan producten zonder water waar je écht profijt van hebt. Ze zijn geschikt voor iedereen ongeacht huidtype of leeftijd en zelfs voor de meest gevoelige huid te gebruiken. Twijfel je welk product het meest geschikt is voor jou laat je dan gerust adviseren. Erica voorziet je graag van advies over passende huidverzorging.

Plaats je bestelling vandaag nog en ontdek de voordelen van de natuurlijke en multifunctionele producten van ABYSK. Bestel je voor een minimumbedrag van € 50,- dan is de verzending helemaal gratis! Heb je vragen? Stel ze door ons te mailen huidadvies@abysk.nl of door ons contactformulier in te vullen.

footer-image