Skip to main content

Gevoelige huid

Nooit eerder hadden zoveel mensen last van een gevoelige huid of huidirritaties. Het is natuurlijk enorm vervelend als je er last van hebt. Een gevoelige huid komt voor als de beschermende barrièrefunctie van de huid is verzwakt. Ze is vatbaar voor externe irriterende stoffen, zoals bacteriën, chemische stoffen of allergenen.

Een gevoelige huid is uit balans

Een gevoelige huid kan ontzettend oncomfortabel zijn: het voelt droog en trekkerig aan omdat het beschermende vetlaagje is verminderd. Je huid zal daarom sneller reageren op invloeden van buitenaf. Dit merk je bijvoorbeeld aan rode vlekken of huiduitslag. Lees verder om te ontdekken hoe een gevoelige huid ontstaat, wat de oorzaken zijn (bijvoorbeeld door gebruik van een irriterende nacht- of dagcrème) en hoe ABYSK jou kan helpen.

Wat er gebeurt in je huid

Een gevoelige huid in het gezicht ontstaat als de natuurlijke barrièrefunctie van de huid is verstoord. Hierdoor verliest ze vocht, waardoor irriterende stoffen gemakkelijk binnendringen. Wanneer de huidflora uit balans is, is de huidbarrière (de natuurlijke bescherming van je huid) verzwakt. Het microbioom of de huidflora doen dan minder goed hun werk, waardoor een gevoelige huid ontstaat. De huidbarrière bestaat bovendien voornamelijk uit vetten. Als deze vetten minder worden, dreigt de huid water te verliezen. In een normale situatie bestaat er een evenwichtige vochthuishouding in de huid.

Een gevoelige huid herken je aan deze symptomen

 • Roodheid
 • Droog en trekkerig gevoel
 • Jeuk
 • Schilfering
100% NATURAL
green and clean

✔︎  Clean beauty skincare

dutch beauty award

✔︎  2e prijs Dutch Beauty Award

cosmos approved

✔︎ EcoCert Abyssinian oil

nature

✔︎ NaTrue-label Abyssinian oil

allergy certified

✔︎ Allergy Certified Keurmerk

De oorzaken

Je wordt nu eenmaal geboren met een bepaald huidtype. Een gevoelige huid kan dus erfelijk bepaald zijn. Echter, komt het bij de gevoelige huid vaker voor dat we dit zelf veroorzaken. Bij veel mensen is de huid gevoelig geworden als gevolg van verkeerde cosmetica, omgevingsfactoren of levensstijl. Denk aan stress, onzuivere lucht, hormonale disbalans, voeding, medicijngebruik of temperatuurverschillen.

Met ABYSK verminder je de gevoeligheid in je huid

Onze producten zijn op basis van biologische Abessijnse olie. De unieke moleculaire structuur van deze olie komt het dichtst in de buurt van de natuurlijke oliën die door je eigen huid worden geproduceerd. Door onze producten voor je gevoelige huid bijvoorbeeld als dagcrème te gebruiken, profiteer je van:

 • Een goede huidbalans
 • Een gekalmeerde huid
 • Bescherming voor externe factoren

Wat je eraan kunt doen

Je doet er goed aan om milde producten te gebruiken met stoffen die jouw huid hydrateren en de barrièrefunctie versterken. Sommige reinigings- en huidverzorgingsproducten kunnen het huidoppervlak (de huidbarrière) beschadigen, waardoor er een disbalans ontstaat. Een aantal tips waarmee je een minder gevoelige huid realiseert:

 • Kijk kritisch naar de ingrediënten. Hoe meer bestanddelen in het product, hoe groter de kans op een gevoelige reactie.
 • Gebruik allergeenvrije producten.
 • Vermijd geurstoffen à natuurlijke (geur)oliën, dus ook lavendelolie. Dit heeft (zoals vaak impliciet beloofd) géén kalmerende werking op de huid.
 • Vermijd stoffen zoals alcohol, schuimende reinigers en scrubs.
 • Gebruik producten met een keurmerk, zoals Allergy Certified. ABYSK producten hebben meerdere goede keurmerken.
 • Wees voorzichtig met temperatuurverschillen: te koud of te heet kunnen gevoeligheid verergeren.
 • Bescherm je huid dagelijks tegen UV-stralen en voorkom zonnebrand.
 • Leef gezond à een ongezond eetpatroon, alcoholconsumptie, roken en stress dragen bij aan de gevoelige huid.

Facial Oil

abysk facial oil
Rijke gezichtsolie: boordevol antioxidanten een vetzuren. Houdt de vochthuishouding van je huid op peil. Gebruik als dagverzorging.
Deze wil ik!

Facial Cleanser

abysk facial cleanser
'Oil to milk' cleanser; maakt je huid mooi schoon zonder dat ze uitdroogt of beschadigd raakt. Gebruik 's avonds.
Deze wil ik!

Facial Balm

abysck facial balm
Boordevol vetzuren die ook van nature in je huid voorkomen. Lipiden versterken en beschermen de huidbarrière. Gebruik als nachtverzorging.
Deze wil ik!

Probeer onze natuurlijke producten

Het gebruik van ABYSK producten – de facial oil, cleanser en balm (nacht- en dagcrème) –  zorgt voor een rustige huid. Wij gebruiken geen onnodige toevoegingen of irriterende stoffen die schadelijk zijn voor je huid, lichaam of het milieu. Probeer het en ervaar het zelf! Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar huidadvies@abysk.nl of vul ons contactformulier in.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk advies

ABYSK biedt 100% natuurlijke en vegan producten zonder water waar je écht profijt van hebt. Ze zijn geschikt voor iedereen ongeacht huidtype of leeftijd en zelfs voor de meest gevoelige huid te gebruiken. Twijfel je welk product het meest geschikt is voor jou laat je dan gerust adviseren. Erica voorziet je graag van advies over passende huidverzorging.

Plaats je bestelling vandaag nog en ontdek de voordelen van de natuurlijke en multifunctionele producten van ABYSK. Bestel je voor een minimumbedrag van € 50,- dan is de verzending helemaal gratis! Heb je vragen? Stel ze door ons te mailen huidadvies@abysk.nl of door ons contactformulier in te vullen.

footer-image