Skip to main content

De producten van ABYSK zijn op basis van Abyssinian olie. Waarom specifiek Abyssinian olie? Omdat de unieke moleculaire structuur van deze olie het dichtst in de buurt komt van de natuurlijke oliën die door onze huid worden geproduceerd. Ieder huidtype bestaat uit natuurlijke oliën. In plaats van water, wilde ik als basis voor mijn producten een olie gebruiken die hier nauw bij aansluit. Het moest een olie zijn met als taak: zorgen voor een goed huidbalans, voor zowel een droge, gevoelige als vette huid! Een disbalans in de huid zorgt voor huidproblemen zoals acne, of de huid is juist heel droog, gevoelig of het zorgt voor chronische huidaandoeningen zoals rosacea of psoriasis. Wanneer de huidbalans op orde is, is de huid gezond. Een gezonde huid is mooi en stralend, ongeacht je huidtype of leeftijd!

Facial pure product

Wat is Abyssinian olie?
Een lichtgele (bijna transparante), heldere olie met een milde, nagenoeg neutrale geur. De olie voelt zacht aan en wordt snel door de huid opgenomen. Het is een natuurlijke olie en is niet GGO (genetisch gemodificeerd organisme) afgeleid. Naast dat het een lichte olie is, is het ook niet-comedogeen, zodat het je poriën niet verstopt. De olie is afkomstig van de Crambe Abyssinica plant.

Wat is het voor plantje?
De Crambe Abyssinica plant groeit normaal uit tot een hoogte van ± 60 tot 120 cm, afhankelijk van de plantdichtheid en weersomstandigheden. De plant produceert kleine, witte tot gele bloemen die kleine zaden produceren waaruit de Abyssinian olie wordt gewonnen.

crambe seed flower

links: Abyssinica jong gewas, rechts: in bloei

nature

Het NaTrue-label staat voor niet genetisch gemodificeerde, 100% natuurlijke en natuur identieke stoffen.

ABYSK Abyssinian olie is gecertificeerd en heeft het NaTrue-label.

Waar komt het vandaan?
Van oorsprong komt de Crambe Abyssinica voor in Ethiopië (Abessinië). Inmiddels heeft de plant zich verspreid naar de Middellandse Zee en van nature aangepast aan koudere en drogere streken.

ABYSK Abyssinian olie is biologisch. De olie wordt gekweekt in Canada en is gecertificeerd door ECOCERT, volgens de COSMOS norm.

cosmos approved

Hoe wordt de olie gewonnen?
Het extractieproces wordt gedaan door de zaden te persen zonder gebruik te maken van chemicaliën. De rest van de plant is rijk aan voedingsstoffen en wordt gebruikt als veevoeder of meststof.

Wat maakt Abyssinian olie van ABYSK zo uniek?
Abyssinian olie is zeer resistent tegen oxidatie, in tegenstelling tot veel plantaardige oliën. Het bevat een hoog percentage C22-vetzuren en zit vol met Omega 3 en 6 vetzuren, evenals vitamines en mineralen. Onze Abessijnse olie heeft concentraties van meer dan 65% aan vetzuren. Vetzuren zorgen voor een intense hydratatie, hebben ontstekingsremmende eigenschappen, verbeteren de textuur van de huid en zorgen voor een beschermende lipidebarrière. De aanwezige antioxidanten in deze olie beschermen (huid)cellen tegen vrije radicalen die o.a. verantwoordelijk zijn voor huidveroudering.

 Omega 6-vetzuur is nuttig bij de regeneratie van de huid
Ze fungeren als essentiële bouwstenen voor je huidoppervlak en zorgen voor een egalere en jonger uitziende huid met een gezonde glow.
Omega 3 is onmisbaar om (huid) cellen gezond en soepel te houden
De vetzuren zijn van vitaal belang om het membraan van je huidcellen gezond te houden, waardoor de vetmoleculen in je huid water vasthouden.


Wat doet ABYSK Abyssinian olie voor jouw huid?

Droge huid

Hydrateert en beschermt de huid. De olie voorkomt waterverdamping dankzij een micro-biofilm die over de huid ontstaat en houdt het vocht vast in de huid.

Vette huid

Abyssinian olie zorgt er voor dat de natuurlijke reflex om (te) veel olie aan te maken, stopt waardoor het ook zeer geschikt is voor een acné huid.

Gevoelige huid

Abyssinian olie biedt verlichting bij problematische huidaandoeningen zoals eczeem of psoriasis. Hydrateert, kalmeert, herstelt en vermindert roodheid.
green and clean
✔︎ Clean Beauty skincare
dutch beauty award
✔︎ Dutch Beauty Award
cosmos approved
✔︎  EcoCert gecertificeerd
nature
✔︎ NaTrue Label
allergy certified
✔︎ Allergy Certified
footer-image