Skip to main content

Droge huid

Heb jij last van een droge huid? Dan heb je waarschijnlijk een schrale, soms zelfs pijnlijk droge huid die trekkerig of gespannen aanvoelt, vooral op delen van je gezicht, zoals je wangen, voorhoofd en rondom de mond. Symptomen zijn: jeuk, schilfertjes en kleine barstjes, maar ook droogtelijntjes zijn zichtbaar. Je hebt een vale, wat doffe huid en ze voelt oncomfortabel aan. Herken je dit? Dan snakt jouw huid naar vocht en vet!

Een droge huid betekent een vocht- en vettekort

Je huid beschermt je tegen stoffen van buitenaf en tegen vochtverlies. Wanneer je een droge huid ervaart in je gezicht, betekent dit dat er een vochttekort is in de hoornlaag van je huid. Het vet tussen de hoorncellen van de hoornlaag zorgt voor een juiste verdamping van vocht in de huid. Is de huidbarrière uit balans? Dan betekent dat dat er te veel vocht is verdampt, waardoor een tekort ontstaat. Een schrale droge huid is het gevolg.

Een beschadigde huidbarrière veroorzaakt droogte

Je huid is bedekt door een vetlaagje dat bescherming biedt en het vocht in de huid vasthoudt. Bij een droge huid is de huidbarrière beschadigd, waardoor ze vocht verliest en uitdroogt. Wanneer de huid teveel uitdroogt, ontstaat er onder andere jeuk. Schilfertjes, eczeem, huidinfecties en droogtelijntjes in je gezicht of op je lichaam zijn ook de gevolgen van een droge huid.

Een droge huid kan komen door verkeerde cosmetica

Bij een droge huid is het belangrijk om verdere uitdroging te voorkomen. Vermijd daarom bepaalde stoffen die de huidbarrière als het ware ‘strippen’. Ook ingrediënten die huidvetten oplossen, zijn beter om te vermijden. Water en zeep spoelen letterlijk huidvetten weg en daarmee verliest de huid de barrièrefunctie, wat resulteert in uitdroging.

Facial pure
green and clean

✔︎  Clean beauty skincare

dutch beauty award

✔︎  2e prijs Dutch Beauty Award

cosmos approved

✔︎ EcoCert Abyssinian oil

nature

✔︎ NaTrue-label Abyssinian oil

allergy certified

✔︎ Allergy Certified Keurmerk

Andere oorzaken van een uitgedroogde huid

Een droge huid in je gezicht of op je lichaam kan naast onjuiste cosmetica liggen aan andere factoren. Denk aan:

 • Hormonen
 • Luchtvervuiling
 • Ongezonde voeding en leefstijl
 • Stress
 • Te lang zonnen
 • Te warm douchen

Herken jij je in een aantal punten? Dit kan de oorzaak zijn van de droge huid in je gezicht.

Weet wat je smeert

Je huid knapt op als je kritisch kijkt naar welke producten je gebruikt en waar je huid slecht op reageert. Gebruik voortaan enkel producten waar jóuw huid behoefte aan heeft, verder niets! Je zult al snel merken dat je een verschil ziet en voelt als je producten met teveel water, alcohol en geurstoffen achterwege laat. De producten van ABYSK zijn mild, werkzaam en bevatten enkel natuurlijke ingrediënten (zonder onnodige toevoeging van water, wat je huid dus juist nog meer uitdroogt). Onze producten verzwakken de huidbarrière niet en zorgen ervoor dat jouw huid de kans krijgt om volledig te herstellen.

Tips op een rijtje

 • Drink elke dag voldoende water.
 • Smeer niet zomaar wat op je huid. Wees kritisch.
 • Gebruik niet teveel producten –> het stapelen van verkeerde ingrediënten verzwakt de huidbarrière.
 • Gebruik producten die de huid voeden en beschermen.
 • Vermijd producten die voor driekwart gevuld zijn met water. Dit heeft een uitdrogend effect. Gebruik liever producten op oliebasis.
 • Vermijd producten met irriterende en schadelijke ingrediënten. Denk aan alcohol (uitgezonderd cetyl of cetearyl alcohol), parfum (synthetisch en natuurlijk), essentiële oliën of SLS (sodium lauryl sulphate).
 • Hydrateer je droge huid dagelijks met oliën die rijk zijn aan vetzuren.

ABYSK heeft de juiste producten voor jouw droge gezichtshuid

Onze producten zijn niet gevuld met water, maar zijn op basis van Abyssinian olie. Deze olie heeft een unieke moleculaire structuur die het dichtst in de buurt komt van de natuurlijke huidoliën. Deze olie heeft concentraties van meer dan 60% C22 (eruca-)vetzuren, evenals omega-6 en omega-9 vetzuren, die veel hoger zijn dan in elke andere natuurlijke olie. Door deze vetzuren houden de vetmoleculen in je huid, veel beter water vast. Al onze producten hebben deze basis van 100% werkzame ingrediënten. De unieke eigenschappen in jouw huid krijgen weer de goede balans.

Facial Oil

abysk facial oil
Gezichtsolie; rijk aan vetzuren en houdt de vochthuishouding van je huid op peil.
Deze wil ik!

Facial Cleanser

abysk facial cleanser
'Oil to milk' cleanser; maakt je huid mooi schoon zonder dat ze uitdroogt of beschadigd raakt.
Deze wil ik!

Facial Balm

abysck facial balm
Boordevol vetzuren die ook van nature in je huid voorkomen. Lipiden beschermen de huidbarrière.
Deze wil ik!

Vraag gerust om persoonlijk advies

Iedere huid is anders. Dat weten wij bij ABYSK als geen ander. Mocht je dus behoefte hebben aan persoonlijk advies over de juiste producten voor de droge huid in jouw gezicht, staan we voor je klaar. Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar huidadvies@abysk.nl. Wij beantwoorden je vragen dan zo snel mogelijk.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk advies

ABYSK biedt 100% natuurlijke en vegan producten zonder water waar je écht profijt van hebt. Ze zijn geschikt voor iedereen ongeacht huidtype of leeftijd en zelfs voor de meest gevoelige huid te gebruiken. Twijfel je welk product het meest geschikt is voor jou laat je dan gerust adviseren. Erica voorziet je graag van advies over passende huidverzorging.

Plaats je bestelling vandaag nog en ontdek de voordelen van de natuurlijke en multifunctionele producten van ABYSK. Bestel je voor een minimumbedrag van € 50,- dan is de verzending helemaal gratis! Heb je vragen? Stel ze door ons te mailen huidadvies@abysk.nl of door ons contactformulier in te vullen.

footer-image