Skip to main content

Heb jij last van een droge gezichtshuid? Dan heb je waarschijnlijk een schrale, soms zelfs pijnlijke huid die trekkerig of gespannen aanvoelt, vooral op je wangen, voorhoofd en rondom de mond. Jeuk, schilfertjes en kleine barstjes zijn symptomen maar ook droogtelijntjes zijn zichtbaar. Je hebt een vale, wat doffe huid en ze voelt oncomfortabel aan. Herken je dit? Dan snakt jouw huid naar vocht en vet!

Vocht- en vet tekort
Eén van de belangrijkste functies van onze huid is ons beschermen tegen stoffen van buitenaf en het verlies van vocht. Een droge huid heeft een tekort aan vocht in de hoornlaag van de huid. Het vet tussen de hoorncellen van de hoornlaag zorgt voor een juiste verdamping van vocht in de huid. Wanneer de huidbarrière uit balans is verdampt er te veel vocht en ontstaat er een tekort. Dit resulteert in een schrale, droge huid.

Huidbarrière
Je huid is bedekt door een vetlaagje dat bescherming biedt en het vocht in de huid vasthoudt. Bij een droge huid is de huidbarrière beschadigd waardoor de huid meer vocht verliest en uitdroogt. Wanneer de huid teveel uitdroogt ontstaat er jeuk maar ook schilfertjes, eczeem, huidinfecties en er verschijnen droogtelijntjes.

Oorzaak droge huid
Bij de geboorte heb je een bepaald huidtype meegekregen. Dat kan een droge huid zijn. Daar doe je weinig aan, behalve het met de juiste producten goed verzorgen om verdere uitdroging te voorkomen. Het kan ook zijn dat de oorzaak van een droge huid ligt aan wat anders. Hormonen, luchtvervuiling, ongezonde voeding en leefstijl, stress, te lang zonnen of te warm douchen zijn een paar voorbeelden die zorgen voor een droge huid. Maar een andere oorzaak, een niet geheel onbelangrijke, is verkeerde cosmetica! Je staat daar misschien niet direct bij stil maar je huid knapt echt op wanneer je eens kritisch naar je producten kijkt en enkel de huid geeft waar ze behoefte aan heeft. Verder niets! Het is een must voor een droge huid om de juiste cosmetica te gebruiken en laat producten die veel water, alcohol en geurstoffen bevatten achterwege. Weet wat je smeert!

Verkeerde cosmetica
We weten nu dat bij een droge huid sprake is van een beschadigde huidbarrière, veelal veroorzaakt door het gebruik van verkeerde cosmetica.
Om een droge huid te verhelpen of te voorkomen is het belangrijk om bepaalde stoffen te vermijden. Sommige stoffen ‘strippen’ de huidbarrière. Vermijd ook ingrediënten die huidvetten oplossen. Water en zeep spoelen letterlijk huidvetten weg en daarmee verliest de huid zijn barrièrefunctie en droogt uit.

abysk oils

Wat kun jij doen?

➤  Smeer niet zomaar wat op je huid en gebruik ook niet teveel producten. Het ‘stapelen’ van te veel verkeerde ingrediënten verzwakt de huidbarrière.
➤  Kijk goed naar ingrediënten en gebruik enkel producten die stoffen bevatten die de huid voeden (met lipiden/vetten) en beschermen (voor sterke huidbarrière). Hoe droger de huid, hoe voller het product (olie) moet zijn.
Olie gaat het uitdrogend effect juist tegen.
➤  Gebruik liever geen producten die voor driekwart gevuld zijn met water. Water heeft een uitdrogend effect op de huid. De huid produceert zelf al wel huidvetten maar help haar en gebruik enkel nog producten die op oliebasis zijn. Op deze manier krijgt jouw huid de kans om volledig te herstellen.

Vermijd ten alle tijden irriterende en schadelijke ingrediënten die de huidbarrière aantasten. De meest voorkomende stoffen die de huid uitdrogen zijn alcohol (uitgezonderd cetyl of cetearyl alcohol), parfum (zowel synthetische als natuurlijke geuren), essentiële oliën of SLS (Sodium Lauryl Sulphate).

Hydrateer je huid dagelijks met oliën die rijk zijn aan vetzuren. Zo versterk je de barrièrefunctie van de huid waardoor ze beter beschermd is tegen externe factoren.

Hoe kan ABYSK jou helpen?

Onze producten zijn niet gevuld met water, maar op basis van Abyssinian olie.

Waarom? Omdat de unieke moleculaire structuur van deze olie het dichtst in de buurt komt van de natuurlijke oliën die door onze huid worden geproduceerd. Concentraties van meer dan 60% C22 (eruca)vetzuren, evenals omega-6 en omega-9 vetzuren, die veel hoger zijn dan in elke andere natuurlijke olie.

Dít is de basis van al onze producten met 100% werkzame ingrediënten en vol met vetzuren die, vanwege de unieke eigenschappen de huid weer in goede balans kan krijgen én houden! Zeer geschikt voor mensen met een droge en/of gevoelige huid.

abysk care pakket

✔︎ Sterke huidbarrière
De vetzuren van onze Abessijnse olie fungeren als essentiële bouwstenen voor je huidoppervlak en zorgen voor een sterke huidbarrière.

✔︎ Voorkomt uitdroging
De vetzuren uit onze Abessijnse olie zijn van vitaal belang om het membraan van je huidcellen gezond te houden waardoor de vetmoleculen in je huid water vasthouden.

Producten die geschikt zijn voor jouw droge huid:

Facial Cleanser

abysk facial cleanser
'Oil to milk' cleanser; maakt je huid mooi schoon zonder dat ze uitdroogt of beschadigd raakt.

Facial Oil

abysk facial oil
Gezichtsolie; rijk aan vetzuren en houdt de vochthuishouding van je huid op peil.

Facial Balm

abysck facial balm
Boordevol vetzuren die ook van nature in je huid voorkomen. Lipiden beschermen de huidbarrière.
green and clean
✔︎  Clean beauty skincare
dutch beauty award
✔︎  2e prijs Dutch Beauty Award
cosmos approved
✔︎ EcoCert Abyssinian oil
nature
✔︎ NaTrue-label Abyssinian oil
allergy certified
✔︎ Allergy Certified Keurmerk
footer-image