Skip to main content

ABYSK is gecertificeerd door Allergy Certified

Deze certificering bevestigt dat er géén allergenen te vinden zijn in onze producten. ABYSK is veilig voor jouw huid, je lichaam én onze natuur! Geschikt voor alle huidtypen, dus ook voor de meest gevoelige huid.

Wat Allergy Certified nu precies inhoud, wat huidallergie is, waarom je huidallergie krijgt of hoe dat je dit kunt voorkomen, je leest het hier:


Wat is Allergy Certified

Allergy Certified is een internationaal allergielabel. Een internationaal keurmerk waar consumenten over de hele wereld naar kunnen zoeken als ze huidallergie willen voorkomen.

Allergy Certified controleert ingrediënten niet alleen op allergenen, maar óók op mogelijke hormoonverstorende en kankerverwekkende stoffen.


Wat is huidallergie?
Huidallergie, ook wel contactdermatitis genoemd, is een allergie die je kunt krijgen als je in direct huidcontact bent geweest met allergenen. Een allergische reactie ziet eruit als een ontstoken huid waarbij zowel een acute als chronische vorm kan optreden. Een allergische reactie van de huid herken je aan uitslag, de huid wordt rood of voelt branderig aan. Maar ook zwellingen, droge en schrale huid of jeuk en bultjes komen voor.

Zijn allergieën erfelijk?
Iedereen kan huidallergie krijgen, dit soort allergieën hangt vooral af van waar je aan wordt blootgesteld, eerder dan wat je erft. Enkele jaren geleden werd huidallergie alleen nog bij volwassenen waargenomen, maar nieuwe onderzoeken tonen aan dat kinderen deze allergie ook kunnen krijgen.

Waarom krijg je huidallergie?
Contactdermatitis komt voor na blootstelling aan allergenen. Hoe groter de blootstelling, hoe groter het risico. Als een allergeen in de huid komt, wordt het herkend door het ‘afweersysteem’. Het afweersysteem geeft een reactie op een specifieke stof van buitenaf waardoor een ontsteking komt in de huid.  Als de huid een keer eerder beschadigd is geweest, bijvoorbeeld door irritatie door een bepaalde stof, dan treedt er sneller allergie op.

Kan ik huidallergie voorkomen?
JA!
Je kunt huidallergie voorkomen door producten te vermijden die allergenen bevatten. Als leek weet je niet altijd wat voor ingrediënten er precies in het product zitten en in welke concentraties. Allergy Certified weet dit wel! Wil jij er zeker van zijn dat jouw huidproduct géén allergenen bevat, kies dan voor producten die gecertificeerd zijn door Allergy Certified. Een toxicoloog onderzoekt elk ingrediënt zorgvuldig voordat een product het huidkeurmerk logo mag gebruiken.


ABYSK is allergeenvrij en mag het huidallergie keurmerk dragen!
Fijn om te weten toch?

bekijk gecertificeerde producten

Allergy Certified

Heb je een specifieke vraag over jouw huid?

ABYSK voorziet je graag van advies over passende huidverzorging.
Laat je dus gerust adviseren. Neem contact op!

FOLLOW US @ABYSK voor musthave beautytips & tricks!

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk advies

ABYSK biedt 100% natuurlijke en vegan producten zonder water waar je écht profijt van hebt. Ze zijn geschikt voor iedereen ongeacht huidtype of leeftijd en zelfs voor de meest gevoelige huid te gebruiken. Twijfel je welk product het meest geschikt is voor jou laat je dan gerust adviseren. Erica voorziet je graag van advies over passende huidverzorging.

Plaats je bestelling vandaag nog en ontdek de voordelen van de natuurlijke en multifunctionele producten van ABYSK. Bestel je voor een minimumbedrag van € 50,- dan is de verzending helemaal gratis! Heb je vragen? Stel ze door ons te mailen huidadvies@abysk.nl of door ons contactformulier in te vullen.

footer-image