Skip to main content

Waarom werken gezichtsoliën zo goed in de winter?

De temperaturen dalen en daarmee ook het vermogen van onze huid om vocht vast te houden. Een droge, gebarsten huid in de winter is heel vervelend, voelt oncomfortabel aan en kan in sommige gevallen leiden tot verdere huidproblemen. Droogheid kan ook leiden tot een doffe en slappe huid. Het vochtgehalte in onze huidcellen is immers een van de factoren voor een stevige, veerkrachtige huid. De huid vraagt maar om één ding: gezichtsolie!

Van nature zijn er al wel vetten en oliën in de huid aanwezig, maar dat wordt naar mate we ouder worden minder. Gezichtsoliën helpen het waterverlies van de huid te verminderen door als een barrière op de bovenste laag te werken en te voorkomen dat water uit de huid verdampt. Bovendien helpen oliën om de natuurlijke oliebalans in de huid aan te vullen. Of de huid nu vet, droog of gevoelig is, een huidolie is onmisbaar

Welke gezichtsolie?

Twijfel je welke gezichtsolie geschikt is voor jouw huid? ABYSK heeft twee oliën, een lichte en een vollere gezichtsolie:

Facial Oil
Een droge, vochtarme en rijpere huid heeft iets vollers nodig. En Facial Oil is precies dat! Bevat o.a. olie gewonnen uit de bosbessenplant, één van de beste bronnen van antioxidanten. De rijke textuur zorgt ervoor dat de huid de hele dag gehydrateerd, stevig en stralend is. De huid ziet er gladder en voller uit. Naar Facial Oil.

Facial Pure
Het klinkt misschien niet logisch maar echt, een vette huid heeft een (droge) huidolie nodig. Facial Pure is zeer geschikt voor een onrustige huid. Deze olie bevat biologische Abessijnse olie die bekend staat om zijn antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. De lichte textuur zorgt voor hydratatie zonder de poriën te verstoppen. Naar Facial Pure.

Hoe te gebruiken?
In de ochtend en avond een paar druppels. Masseer de olie met opwaartse bewegingen in totdat het goed is opgenomen. Naar behoefte tussendoor meerdere malen per dag herhalen.

Wat helpt nog meer?

Voor een goede verzorging van de huid, en vooral de droge winterhuid, is het belangrijk om contact met water zoveel mogelijk te vermijden. Facial Balm van ABYSK is een crème zonder water. Een balsem die direct met de huid versmelt en onmiddellijk verzacht. Het houdt vocht vast in de huid en zorgt voor een sterke huidbarrière zodat de huid goed beschermd is tegen de kou.

Abysk’s tips:

 

  1. Vermijd agressieve gezichtsreinigers
    Deze bevatten irriterende stoffen die niet alleen vuil verwijderen maar ook huideigen oliën, wat leidt tot uitdroging. Gebruik liever een reiniger op basis van olie zoals Facial Cleanser.
  2. Vergeet je lippen niet
    Doordat de huid van de lippen erg dun is en geen talgklieren heeft, produceert het geen beschermend huidvet. Je hebt hierdoor sneller te maken met vochtverlies en daarmee uitgedroogde lippen. De liproller van ABYSK hydrateert en beschermt. Naar liproller.
  3. Luchtvochtigheid in huis
    Centrale verwarming en de lage luchtvochtigheid buiten hebben ook invloed op je huid. Bakjes met water op de verwarming kunnen helpen om de luchtvochtigheid in huis te verhogen.

Heb je een specifieke vraag over jouw huid?

ABYSK voorziet je graag van advies over passende huidverzorging.
Laat je dus gerust adviseren. Neem contact op!

FOLLOW US @ABYSK voor musthave beautytips & tricks!

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk advies

ABYSK biedt 100% natuurlijke en vegan producten zonder water waar je écht profijt van hebt. Ze zijn geschikt voor iedereen ongeacht huidtype of leeftijd en zelfs voor de meest gevoelige huid te gebruiken. Twijfel je welk product het meest geschikt is voor jou laat je dan gerust adviseren. Erica voorziet je graag van advies over passende huidverzorging.

Plaats je bestelling vandaag nog en ontdek de voordelen van de natuurlijke en multifunctionele producten van ABYSK. Bestel je voor een minimumbedrag van € 50,- dan is de verzending helemaal gratis! Heb je vragen? Stel ze door ons te mailen huidadvies@abysk.nl of door ons contactformulier in te vullen.

footer-image