Skip to main content

Acne

Acne, onzuiverheden en een onrustige huid in het gezicht: bijna iedereen heeft er wel eens last van. En meestal gaat het ook weer vanzelf over. Maar wat nu als het nou niet vanzelf over gaat? Voor veel mensen is dit heel frustrerend en vooral voor pubers is het een drama. Ze gebruiken allerlei producten om de huid maar schoon te krijgen, scrubben dagelijks en smeren er maar van alles op om onzuiverheden te verminderen. Maar wist je dat ontstekingen verergeren wanneer je ze niet goed behandelt? Te veel en vooral verkeerde huidverzorging beschadigt je huid en bevordert ontstekingen. Het tegenovergestelde bereik je er dus mee.

De huid is je grootste orgaan en ook je grootste ontgiftende orgaan. Elke dag scheidt je huid grote hoeveelheden afval en gif uit. Een crème die je smeert om symptomen van acne te onderdrukken, helpt vaak maar tijdelijk. De oorzaak wordt hiermee niet aangepakt. Met ABYSK pak je de oorzaak juist wél aan.

Hoe acne ontstaat

Acne is een chronische ontsteking van de talgklieren. Het ontstaat vaak door een overproductie van talg en een ontsteking van de talgklierfollikel. In combinatie met verhoorning van de bovenste laag van de huid, raken de poriën verstopt en ontstaan er mee-eters (comedonen). Zwarte comedonen zijn oppervlakkig (open) en witte comedonen zijn gesloten (onderhuids). Bacteriën die zich in de talgklieren bevinden, gaan zich vermenigvuldigen waardoor de opgehoopte talg zich verder ophoopt en een puistje uiteindelijk scheurt. Dit zorgt voor meer ontstekingen van puistjes in het gezicht, met een rode onrustige huid als gevolg.

De symptomen

Een rode huid, mee-eters, ontstoken bultjes, pustels en cysten in het gezicht zijn symptomen van acne. Het kan ook voorkomen in de nek, borst, schouders en rug. Terugkerende mee-eters, puistjes of blaartjes gevuld met pus, zijn ook symptomen en natuurlijk ontzettend vervelend. Vaak hebben jongeren er last van, maar ook volwassenen kunnen er op latere leeftijd mee te maken krijgen.

De oorzaken

De oorzaak van een onrustige, onzuivere huid en acne in het gezicht en op het lichaam, is vrij complex en voor niemand hetzelfde. Het kan van binnenuit of buitenaf veroorzaakt worden:

 • Hormonen
  Vooral jongeren tijdens de pubertijd, maar ook volwassenen kunnen last krijgen van acne tijdens de menstruatiecyclus, zwangerschap en menopauze door hormoonschommelingen.
 • Cosmetica
  Producten voor het gezicht of lichaam met agressieve ingrediënten beschadigen de huidbarrière, waardoor allerlei stoffen je huid binnendringen, waaronder bacteriën die acne kunnen veroorzaken.
 • Lifestyle
  Stress, roken, drinken, voeding en overmatige blootstelling aan de zon kunnen ook vormen van acne veroorzaken.
Facial pure
green and clean

✔︎  Clean beauty skincare

dutch beauty award

✔︎  2e prijs Dutch Beauty Award

cosmos approved

✔︎ EcoCert Abyssinian oil

nature

✔︎ NaTrue-label Abyssinian oil

allergy certified

✔︎ Allergy Certified Keurmerk

Wat je eraan kunt doen

Probeer de huid zo min mogelijk te irriteren. Een onrustige huid en acne in het gezicht is namelijk heel kwetsbaar en zeer gevoelig. Behandel de huid voorzichtig en ga vooral niet overdadig reinigen om de huid maar ‘schoon’ te krijgen en laat scrubs achterwege. Gebruik enkel milde huidproducten die vrij zijn van irriterende ingrediënten. Agressieve stoffen maken je huidbarrière stuk, zodat bacteriën vrij spel krijgen. Je doet er goed aan om allergeenvrije producten te gebruiken die gecertificeerd zijn door Allergy Certified. Knijp puistjes niet uit om littekens te voorkomen. Wat je nog meer kunt doen:

 • Ga niet onder de zonnebank als je acne hebt en vermijd overdadig zonnen. In het begin kan dat acne iets verbeteren omdat het de huid uitdroogt. De natuurlijke reflex van de huid is dan om juist méér talg aan te maken.
 • Blijf van je puistjes af; laat je huid zo veel mogelijk met rust. Bacteriën kunnen de ontstekingen, puistjes en onzuiverheden namelijk verergeren.
 • Beweeg en eet gezond. Eet voeding die rijk is aan fyto-oestrogenen (natuurlijke plantaardige hormonen) zoals peulvruchten, kikkererwten, bonen en appels. Deze voeding helpt om je hormonen in balans te houden.
 • Matig alcohol, zuivel, vette voeding en suiker. Producten met snelle suikers of slechte vetten worden gelinkt aan acne omdat ze ontstekingsbevorderend zijn.
 • Ontstress! Stress stimuleert de productie van testosteron, wat de vorming van puistjes bevordert.
 • Probeer te stoppen met roken. Nicotine bevordert een onrustige huid in het gezicht en op het lichaam.
 • Kies eventueel voor suppleties, aanvullend op een gezond voedingspatroon. Zink draagt bijvoorbeeld bij aan een normale hormoonhuishouding en het helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit.

Verminder acne met de olie van ABYSK

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat gezichtsoliën – of crèmes op basis van olie – niet geschikt zijn voor mensen met een onzuivere huid. Abessijnse olie zorgt er daarentegen voor dat de natuurlijke reflex van de huid om (te) veel olie aan te maken, stopt. Deze olie heeft namelijk een unieke moleculaire structuur die het dichtst in de buurt komt van de natuurlijke oliën die door onze huid worden geproduceerd. Alle ABYSK-producten zijn gemaakt op basis van deze bijzondere olie. Het verstopt de poriën dus niet, brengt de huid juist in balans en zorgt dat het minder glimt. Dit maakt onze producten niet alleen geschikt voor de onrustige huid, maar ook voor mensen met (beginnende) rosacea, een gevoelige huid of juist een droge huid.

Facial Pure

abysk facial oil
Facial Pure: verstopt de poriën niet maar brengt de huid juist in balans. Gebruik als dagverzorging
Deze wil ik!

Facial Cleanser

abysk facial cleanser
‘Oil to milk’ cleanser: verwijdert onzuiverheden zonder dat je huid uitdroogt of beschadigd raakt. Gebruik: dagelijks.
Deze wil ik!

Facial Balm

abysck facial balm
Facial Balm: met vetzuren en lipiden die de huidbarrière versterken en beschermen. Gebruik: als nachtverzorging
Deze wil ik!

Profiteer van snelle levering

Wil je onze balm, olie en/of cleanser bestellen om jouw acne te behandelen? Vanaf een bestelbedrag van € 50,- profiteer je van gratis levering. Bovendien zorgen we ervoor dat je pakket zo snel mogelijk jouw kant op komt, tussen één à drie werkdagen heb jij het dus al in huis. Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om een e-mail te sturen naar huidadvies@abysk.nl of ons contactformulier in te vullen.

 

NB: Indien je na gebruik van de beste huidproducten nog steeds last hebt van een onzuivere of acne huid, dan speelt er waarschijnlijk een probleem dat van binnenuit komt. De huid functioneert als een uitwendige graadmeter die ons informatie geeft over de inwendige stand van zaken (darm en lever). Als je huid zoveel gifstoffen moet uitscheiden dat het tot acne leidt, is dat een noodsignaal dat gifstoffen het lichaam overspoelen.

Als blijkt dat acne van binnenuit wordt veroorzaakt, probeer dan eens een eetdagboek bij te houden en elimineer bepaalde voeding voor minimaal 4 à 5 weken. Dit kost veel tijd maar zo kun je proberen te achterhalen waar je op reageert. Lukt dit niet? Ga dan naar een orthomoleculair arts. Een arts kijkt naar de onderliggende oorzaken. Wanneer je een lange tijd medicatie hebt gebruikt, zoals antibiotica of cortisone, kan het zijn dat je darmflora is aangetast. Er kan dan gekozen worden om dagelijks een probiotica te slikken.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk advies

ABYSK biedt 100% natuurlijke en vegan producten zonder water waar je écht profijt van hebt. Ze zijn geschikt voor iedereen ongeacht huidtype of leeftijd en zelfs voor de meest gevoelige huid te gebruiken. Twijfel je welk product het meest geschikt is voor jou laat je dan gerust adviseren. Erica voorziet je graag van advies over passende huidverzorging.

Plaats je bestelling vandaag nog en ontdek de voordelen van de natuurlijke en multifunctionele producten van ABYSK. Bestel je voor een minimumbedrag van € 50,- dan is de verzending helemaal gratis! Heb je vragen? Stel ze door ons te mailen huidadvies@abysk.nl of door ons contactformulier in te vullen.

footer-image