Skip to main content

Vette huid

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat een gezichtsolie niet geschikt is voor mensen met een vette huid. Dat is jammer, want door deze huid extra voeding (gezichtsolie) te geven, zorg je er juist voor dat de natuurlijke reflex van de huid om (te) veel olie aan te maken, stopt.

Huh?! Olie voor mijn vette huid? Ik snap je reactie. Het klopt dat niet elke olie geschikt is voor jouw huid. Echter, Abyssinian olie is dat juist wél! En laat dat nou precies hét belangrijkste ingrediënt zijn in onze producten! Pure biologische Abessijnse olie verstopt de poriën niet, maar brengt de huid juist in balans en zorgt dat het minder glimt. We vertellen je er meer over.

De symptomen van een vette huid

Je herkent het vast direct: een glimmende huid, de poriën zijn zichtbaar vergroot, op de vette delen van het gezicht verschijnen mee-eters en puistjes en je teint kan er vaal en flets uitzien. Een vette huid is een huid die moeilijk in balans te brengen is en bevindt zich meestal op de T-zone van je gezicht (voorhoofd, neus en kin). De huid is dikker dan een niet vette huid, omdat het meer talg produceert dan nodig is. Veel mensen zien dit als een probleem. Toch is er ook wel een voordeel te benoemen: je huid zal minder snel rimpels vertonen.

Hoe ontstaat het?

Wanneer er een te hoge talgproductie ontstaat, zullen de poriën alsmaar groter worden, omdat ze de overvloedige talgproductie niet kunnen verwerken. Door de combinatie van talg en verdikking van de huid kan de talg de porie niet meer uit met als gevolg dat mee-eters op de huid verschijnen. Maar hoe komt het nu dat de talgproductie hoger is dan gewenst? Dit kan liggen aan:

  • Genetische aanleg
  • Ongezonde leefstijl
  • Stress
  • Schommelingen in de hormoonhuishouding
  • Voeding
Facial pure result
green and clean

✔︎  Clean beauty skincare

dutch beauty award

✔︎  2e prijs Dutch Beauty Award

cosmos approved

✔︎ EcoCert Abyssinian oil

nature

✔︎ NaTrue-label Abyssinian oil

allergy certified

✔︎ Allergy Certified Keurmerk

Hoe ABYSK jou kan helpen

Van een dagcrème tot een cleanser: de producten van ABYSK zijn zeer geschikt voor de vette huid, omdat deze op basis van biologische Abyssinian olie zijn gemaakt. De unieke moleculaire structuur van deze olie komt het dichtst in de buurt van de natuurlijke oliën die door je eigen huid worden geproduceerd. Het zorgt ervoor dat de natuurlijke reflex om (te) veel olie aan te maken, stopt. Het is een lichte olie die snel in de huid trekt zonder een vettig laagje achter te laten. Combineer onze producten voor het beste resultaat of begin alvast met onze dagcrème om de effecten tegen een vette huid te ontdekken.

Wat kun je zelf doen?

Gelukkig zijn er best veel punten waar je rekening mee kunt houden als je last hebt van een vette huid in je gezicht. Vermijd agressieve (schuimende reinigers) en irriterende ingrediënten zoals alcohol en geurstoffen. Wees kritisch op wat je smeert en less is more! Gebruik niet te veel en alleen producten met veilige, niet irriterende stoffen voor je huid. Alleen dan geef je jouw huid de kans om in balans te komen. Dat is één. De andere stap is aanpassingen doen in je voedingspatroon en leefstijl, zoals:

  • Het vermijden van snelle suikers en zuivel. Deze verhogen de talgproductie. Een overvloed aan suikers of melkproducten zorgt ervoor dat je alvleesklier veel insuline aanmaakt. Insuline bevordert de aanmaak van het androgene hormoon globuline. Het resultaat is een verhoogde talgproductie en een vette huid.
  • Het eten van gezonde vetten. Onverzadigde vetzuren, zoals omega 3 en 6 hebben een positief effect op de huidconditie. Eet dagelijks voeding met voldoende vitamine A, C, D, E én B.
  • Niet te veel of te lang in de zon te zitten. De zon droogt de talgklier uit waardoor een onzuivere huid er beter uitziet. Helaas is dit maar tijdelijk; zodra de zonnige dagen voorbij zijn, wordt de huid merkbaar slechter. Dit komt doordat de talgklieren juist denken dat ze meer moeten aanmaken, omdat de zon een uitdrogend effect heeft.

Facial Cleanser

‘Oil to milk’ cleanser
Verwijdert onzuiverheden, vermindert talgproductie en is ontstekingsremmend.

Deze wil ik!

Facial Pure

Lichte olie
Verstopt de poriën niet, brengt de huid in balans en trekt snel in.

Deze wil ik!

Facial Balm

Facial balm
Rijk aan antioxidanten. Je huid wordt intens gevoed en maximaal beschermd.

Deze wil ik!

Plaats je bestelling en profiteer van snelle levering

Wil je zo snel mogelijk de producten van ABYSK testen voor de vette huid in je gezicht? Probeer bijvoorbeeld eens onze dagcrème (balm), olie en/of cleanser en profiteer van de voordelen voor jouw vette huid. Onze producten zijn ook zeer geschikt voor mensen met rosacea of acne, maar ook heeft het positieve effecten op de droge huid. Ontdek het zelf! Natuurlijk staan we ook voor je klaar als je vragen hebt. Neem dan contact met ons op via huidadvies@abysk.nl of door ons contactformulier in te vullen.

Natuurlijke vegan huidverzorgingsproducten voor ieder huidtype

Ben je op zoek naar een crème of olie voor je gezicht die precies bij jouw huidtype past? Onze producten zijn door hun natuurlijke ingrediënten geschikt voor alle huidtypes. Je kunt de producten van ABYSK gebruiken voor:

Pure producten zonder overbodige toevoegingen

ABYSK huidverzorgingsproducten zijn vegan en bestaan uitsluitend uit biologische ingrediënten. Dit zijn 100% puur werkzame ingrediënten zonder overbodige toevoegingen en ‘troep’ die de huid irriteert. Zo zijn onze producten vrij van geur- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen, siliconen en paraffine. Alle ABYSK-producten worden gemaakt op basis van Abessijne oliën en bevatten slechts een paar essentiële ingrediënten. Hierdoor wordt de de huid op natuurlijke wijze ondersteund. De actieve bestanddelen verlichten huidirritaties en voeden de huid intensief. Zo combineren we al het goede van de natuur met de verzorgende eigenschappen van Abessijne oliën. Het resultaat? Duurzame gezichtsoliën, balsems en crèmes van hoogwaardige kwaliteit. Ontdek zelf de voordelen van ABYSK-producten!

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons voor persoonlijk advies

Ga je de overstap maken naar een biologisch merk? ABYSK biedt natuurlijke en 100% vegan producten waar je écht profijt van hebt. Plaats je bestelling vandaag nog en ontdek de voordelen van Abessijnse olie. Bestel je voor een minimumbedrag van € 50,- dan is de verzending helemaal gratis! Heb je vragen? Stel ze door ons te mailen via info@abysk.nl of door ons contactformulier in te vullen.

footer-image