Skip to main content

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat een gezichtsolie niet geschikt is voor mensen met een vette huid. Dat is jammer, want door deze huid extra voeding (gezichtsolie) te geven zorg je er juist voor dat de natuurlijke reflex van de huid om (te) veel olie aan te maken, stopt.

Huh?! Olie voor mijn vette huid? Ik snap je reactie. Het klopt dat niet elke olie geschikt is voor jouw huid. Echter, Abyssinian olie is dat juist wél! En laat dat nou precies hét belangrijkste ingrediënt zijn in onze producten! Pure biologische Abessijnse olie verstopt de poriën niet maar brengt de huid juist in balans en zorgt dat het minder glimt. Wat een vette huid is, de oorzaak ervan, wat jij het beste kan doen en hoe ABYSK jou hierbij kan helpen, ik vertel het je graag.

Wat is een vette huid?
Je herkent het vast direct: een glimmende huid, de poriën zijn zichtbaar vergroot, op de vettere delen van het gezicht verschijnen mee-eters en puistjes en de teint van je gezicht kan er vaal en flets uitzien. Een vette huid is een huid die moeilijk in balans te brengen is en bevindt zich meestal op de T-zone (voorhoofd, neus en kin). De huid is dikker dan een niet vette huid omdat het meer talg produceert dan nodig is. Veel mensen zien dit als een probleem. Toch is er ook wel een voordeel te benoemen; je huid zal minder snel rimpels vertonen.

Hoe krijg je een vette huid?
Wanneer er een te hoge talgproductie ontstaat, zullen de poriën alsmaar groter worden, omdat ze de overvloedige talgproductie niet kunnen verwerken. Door de combinatie van talg en verdikking van de huid kan de talg de porie niet meer uit met als gevolg dat mee-eters op de huid verschijnen. Maar hoe komt het nu dat de talgproductie hoger is dan gewenst? Dit kan genetische aanleg zijn, ongezonde leefstijl, stress, schommelingen in de hormoonhuishouding of voeding. Een vette huid komt zowel bij tieners voor als volwassenen.


Hoe kan ABYSK jou helpen?
De producten van ABYSK zijn op basis van biologische Abyssinian olie. Waarom?
Omdat de unieke moleculaire structuur van deze olie het dichtst in de buurt komt van de natuurlijke oliën die door je eigen huid worden geproduceerd. ABYSK Abessijnse olie zorgt er voor dat de natuurlijke reflex om (te) veel olie aan te maken, stopt. Het is een lichte olie die snel in de huid trekt zonder een vettig laagje achter te laten! Geschikt voor alle leeftijden, zowel dames als heren.

Producten die geschikt zijn voor een vette huid:

Facial Cleanser

‘Oil to milk’ Cleanser
verwijdert onzuiverheden
vermindert talgproductie
ontstekingsremmend

naar CLEANSER

Facial Pure

Lichte olie
verstopt de poriën niet
brengt de huid in balans
trekt snel in

naar PURE

Wat kun je zelf doen?
Gelukkig best veel! Vermijd agressieve (schuimende reinigers) en irriterende ingrediënten zoals alcohol en geurstoffen. Wees kritisch op wat je smeert en less is more! Gebruik niet te veel en alleen producten met veilige, niet irriterende stoffen voor je huid. Alleen dan geef je jouw huid de kans om in balans te komen. Dat is één. De andere stap is je voedingspatroon en leefstijl. Dit is wat je zelf kunt doen:

  • Snelle suikers maar ook zuivel verhogen de talgproductie. Een overvloed aan suikers of melkproducten zorgt ervoor dat je alvleesklier veel insuline aanmaakt. Insuline bevordert de aanmaak van het androgene hormoon globuline. Het resultaat is een verhoogde talgproductie en een vette huid.
  • Het klinkt misschien gek, maar eet gezonde vetten. Onverzadigde vetzuren zoals omega 3 en 6 hebben een positief effect op de huidconditie. Eet dagelijks voeding met voldoende vitamine A, C, D, E én B.
  • Ga niet te veel of te lang in de zon zitten. De zon droogt de talgklier uit waardoor een onzuivere huid er ‘beter uitziet’. Helaas is dit maar tijdelijk. Want zodra de zonnige dagen voorbij zijn, wordt de huid merkbaar slechter. Dit komt omdat, door het uitdrogende effect van de zon, de talgklieren als het ware de ‘instructie’ geeft om meer te produceren.

Heb je een specifieke vraag over jouw huid?

Erica voorziet je graag van advies over passende huidverzorging.
Laat je dus gerust adviseren. Neem contact op!

FOLLOW US @ABYSK voor musthave beautytips & tricks!


footer-image