Skip to main content

Als je denkt dat een detox alleen voor je lichaam is, dan heb je het mis. Naast dat de huid het grootste orgaan is van ons lichaam, behoort deze ook tot één van de organen die zorgen voor het opruimen van giftige stoffen in het lichaam.

Hoe meer producten en ingrediënten in je dagelijkse routine, hoe groter de kans op irritatie, toxiciteit, roodheid, gevoeligheid, verstopte poriën en een ontstoken huid. In veel producten kun je chemicaliën terugvinden. Bedenk eens hoe hard het lichaam moet werken om al deze chemicaliën te verwerken en uit het lichaam te krijgen. Jouw huid is speciaal, uniek en is zéker niet zomaar een laagje tussen je organen en de buitenwereld. Detoxen is een mooie manier om huid en lichaam weer terug in balans te krijgen.

Wat is een skin detox?

Een skin detox is wat je aan de buitenkant kunt doen om huidvreemde stoffen op te ruimen. Het is bedoeld om de huid een pauze te geven van producten (ingrediënten) die je huid niet per se nodig heeft. Een skin detox verwijdert (gif)stoffen van het huidoppervlak en is essentieel voor het herstelproces van je huid.

Waarom zou je het proberen?

Chemische stoffen, vuil, make-up, vervuiling, hormonale stoornissen en een ongezond voedingspatroon dragen bij aan de ophoping van giftige stoffen in je lichaam en huid. Een skin detox kan helpen om de huid weer terug naar haar roots te brengen en helemaal opnieuw te beginnen. Terug naar de basis zodat je van daaruit je skincare weer kunt opbouwen.

De voordelen!

 • Ontgift en verwijdert gifstoffen van het huidoppervlak
 • Zorgt voor een heldere en zuivere huid
 • Hydrateert en verstevigt de huid
 • Laat de huid er jonger uitzien

Wanneer is het raadzaam?

Stel jezelf eens de volgende vragen: zie je resultaten die je wilt? Reageert de huid positief of negatief op alle producten die je gebruikt? Vrijwel iedereen kan een skin detox doen, maar met name mensen die dagelijks veel producten gebruiken en kampen met de volgende problemen:

 • Als je huid geïrriteerd, jeukend, gevoelig of rood is
 • Als je vroeger een mooie huid had, maar nu niet meer
 • Als je, ondanks alle producten, geen resultaat boekt

Wanneer je een gezonde en stralende huid wilt, dan is een huid detox essentieel voor het herstelproces van de huid.

Zo doe je dat!

 • Huideigen ingrediënten
  Skip chemische ingrediënten uit je huidverzorging. Gebruik producten met huideigen stoffen van natuurlijke oorsprong. Uitgezonderd alle natuurlijke geuroliën, die smeer je liever niet want deze stoffen veroorzaken allergieën.
 • Minder = meer
  Houd je huidverzorgingsroutine simpel. De meest essentiële stappen zijn reinigen, voeden en beschermen. Gebruik een milde gezichtsreiniger, goede gezichtsolie of crème en een zonnebrand. Dus minder producten en ingrediënten in je dagelijkse routine.

Zuiveringsproces

Tijdens een ontgiftingskuur kunnen huidproblemen tijdelijk verergeren. Dit is een normale reactie en heeft vaak te maken met het zuiveringsproces. Je zult merken dat je huid weer sterker wordt en er gezonder uitziet.

Symptomen

De huid krijgt bij een detox de kans om aan de slag te gaan met het verwerken van de (giftige) laag chemicaliën. Een reactie van de huid is dus niet abnormaal en symptomen van een detox zijn dan ook eigenlijk een goed teken. De huid kan gevoelig aanvoelen, pukkeltjes vertonen, vettig zijn of juist heel droog. Schrik daar niet van. De huid is hard aan het werk voor je met als doel een gezonde en stralende huid!

Wanneer resultaat?

Het ontgiften van de huid is een proces dat tijd nodig heeft. De huid is opgebouwd uit verschillende lagen. Om een blijvende verandering te zien zul je een consequente aanpak moeten volgen. Het kan 6 weken duren maar wanneer er sprake is van een huidaandoening, kan het wel 3 tot 6 maanden duren voordat het resultaat zichtbaar is. Geef je huid tijd!

Heb je een specifieke vraag over jouw huid?

ABYSK voorziet je graag van advies over passende huidverzorging.
Laat je dus gerust adviseren. Neem contact op!

 

FOLLOW US @ABYSK voor musthave beautytips & tricks!

Natuurlijke vegan huidverzorgingsproducten voor ieder huidtype

Ben je op zoek naar een crème of olie voor je gezicht die precies bij jouw huidtype past? Onze producten zijn door hun natuurlijke ingrediënten geschikt voor alle huidtypes. Je kunt de producten van ABYSK gebruiken voor:

Pure producten zonder overbodige toevoegingen

ABYSK huidverzorgingsproducten zijn vegan en bestaan uitsluitend uit biologische ingrediënten. Dit zijn 100% puur werkzame ingrediënten zonder overbodige toevoegingen en ‘troep’ die de huid irriteert. Zo zijn onze producten vrij van geur- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen, siliconen en paraffine. Alle ABYSK-producten worden gemaakt op basis van Abessijne oliën en bevatten slechts een paar essentiële ingrediënten. Hierdoor wordt de de huid op natuurlijke wijze ondersteund. De actieve bestanddelen verlichten huidirritaties en voeden de huid intensief. Zo combineren we al het goede van de natuur met de verzorgende eigenschappen van Abessijne oliën. Het resultaat? Duurzame gezichtsoliën, balsems en crèmes van hoogwaardige kwaliteit. Ontdek zelf de voordelen van ABYSK-producten!

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons voor persoonlijk advies

Ga je de overstap maken naar een biologisch merk? ABYSK biedt natuurlijke en 100% vegan producten waar je écht profijt van hebt. Plaats je bestelling vandaag nog en ontdek de voordelen van Abessijnse olie. Bestel je voor een minimumbedrag van € 50,- dan is de verzending helemaal gratis! Heb je vragen? Stel ze door ons te mailen via info@abysk.nl of door ons contactformulier in te vullen.

footer-image