Skip to main content

Als je denkt dat een detox alleen voor je lichaam is, dan heb je het mis. Naast dat de huid het grootste orgaan is van ons lichaam, behoort deze ook tot één van de organen die zorgen voor het opruimen van giftige stoffen in het lichaam.

Hoe meer producten en ingrediënten in je dagelijkse routine, hoe groter de kans op irritatie, toxiciteit, roodheid, gevoeligheid, verstopte poriën en een ontstoken huid. In veel producten kun je chemicaliën terugvinden. Bedenk eens hoe hard het lichaam moet werken om al deze chemicaliën te verwerken en uit het lichaam te krijgen. Jouw huid is speciaal, uniek en is zéker niet zomaar een laagje tussen je organen en de buitenwereld. Detoxen is een mooie manier om huid en lichaam weer terug in balans te krijgen.

Wat is een skin detox?

Een skin detox is wat je aan de buitenkant kunt doen om huidvreemde stoffen op te ruimen. Het is bedoeld om de huid een pauze te geven van producten (ingrediënten) die je huid niet per se nodig heeft. Een skin detox verwijdert (gif)stoffen van het huidoppervlak en is essentieel voor het herstelproces van je huid.

Waarom zou je het proberen?

Chemische stoffen, vuil, make-up, vervuiling, hormonale stoornissen en een ongezond voedingspatroon dragen bij aan de ophoping van giftige stoffen in je lichaam en huid. Een skin detox kan helpen om de huid weer terug naar haar roots te brengen en helemaal opnieuw te beginnen. Terug naar de basis zodat je van daaruit je skincare weer kunt opbouwen.

De voordelen!

 • Ontgift en verwijdert gifstoffen van het huidoppervlak
 • Zorgt voor een heldere en zuivere huid
 • Hydrateert en verstevigt de huid
 • Laat de huid er jonger uitzien

Wanneer is het raadzaam?

Stel jezelf eens de volgende vragen: zie je resultaten die je wilt? Reageert de huid positief of negatief op alle producten die je gebruikt? Vrijwel iedereen kan een skin detox doen, maar met name mensen die dagelijks veel producten gebruiken en kampen met de volgende problemen:

 • Als je huid geïrriteerd, jeukend, gevoelig of rood is
 • Als je vroeger een mooie huid had, maar nu niet meer
 • Als je, ondanks alle producten, geen resultaat boekt

Wanneer je een gezonde en stralende huid wilt, dan is een huid detox essentieel voor het herstelproces van de huid.

Zo doe je dat!

 • Huideigen ingrediënten
  Skip chemische ingrediënten uit je huidverzorging. Gebruik producten met huideigen stoffen van natuurlijke oorsprong. Uitgezonderd alle natuurlijke geuroliën, die smeer je liever niet want deze stoffen veroorzaken allergieën.
 • Minder = meer
  Houd je huidverzorgingsroutine simpel. De meest essentiële stappen zijn reinigen, voeden en beschermen. Gebruik een milde gezichtsreiniger, goede gezichtsolie of crème en een zonnebrand. Dus minder producten en ingrediënten in je dagelijkse routine.

Zuiveringsproces

Tijdens een ontgiftingskuur kunnen huidproblemen tijdelijk verergeren. Dit is een normale reactie en heeft vaak te maken met het zuiveringsproces. Je zult merken dat je huid weer sterker wordt en er gezonder uitziet.

Symptomen

De huid krijgt bij een detox de kans om aan de slag te gaan met het verwerken van de (giftige) laag chemicaliën. Een reactie van de huid is dus niet abnormaal en symptomen van een detox zijn dan ook eigenlijk een goed teken. De huid kan gevoelig aanvoelen, pukkeltjes vertonen, vettig zijn of juist heel droog. Schrik daar niet van. De huid is hard aan het werk voor je met als doel een gezonde en stralende huid!

Wanneer resultaat?

Het ontgiften van de huid is een proces dat tijd nodig heeft. De huid is opgebouwd uit verschillende lagen. Om een blijvende verandering te zien zul je een consequente aanpak moeten volgen. Het kan 6 weken duren maar wanneer er sprake is van een huidaandoening, kan het wel 3 tot 6 maanden duren voordat het resultaat zichtbaar is. Geef je huid tijd!

Heb je een specifieke vraag over jouw huid?

ABYSK voorziet je graag van advies over passende huidverzorging.
Laat je dus gerust adviseren. Neem contact op!

 

FOLLOW US @ABYSK voor musthave beautytips & tricks!

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk advies

ABYSK biedt 100% natuurlijke en vegan producten zonder water waar je écht profijt van hebt. Ze zijn geschikt voor iedereen ongeacht huidtype of leeftijd en zelfs voor de meest gevoelige huid te gebruiken. Twijfel je welk product het meest geschikt is voor jou laat je dan gerust adviseren. Erica voorziet je graag van advies over passende huidverzorging.

Plaats je bestelling vandaag nog en ontdek de voordelen van de natuurlijke en multifunctionele producten van ABYSK. Bestel je voor een minimumbedrag van € 50,- dan is de verzending helemaal gratis! Heb je vragen? Stel ze door ons te mailen huidadvies@abysk.nl of door ons contactformulier in te vullen.

footer-image