Skip to main content

Herken je dit? Zag je huid er voor de vakantie nog stralend en fris uit maar heb je nu ineens een droge en futloze huid? Je huid is droog en vochtarm geworden en heeft ceramiden en vetzuren nodig. Waarom? Omdat deze stoffen de beschermende barrière van de huid helpt te herstellen, waardoor verder vochtverlies en uitdroging wordt voorkomen.

Het is tijd om actie te ondernemen! Je huid heeft nu behoefte aan extra en vooral de juiste verzorging!

Waarom de huid extra verzorgen na de zomer?
De zomer is een periode van veel buiten zijn en dat is heerlijk! Maar, we kunnen er niet omheen; onze huid heeft veel te verduren gehad. Ze is overmatig blootgesteld aan zon, chloor, zout, wind en airconditioning en dat laat zijn sporen achter op de huid. Ook als je heel voorzichtig bent geweest en jezelf goed hebt beschermd met sunblock, is het een goed idee om je huid na de zomer extra te verzorgen en het herstel te stimuleren. Ook vanwege het feit dat we weer druk in de weer zijn en minder ‘rust’ hebben, lees stress.

Hoe herstelt de huid zich?
▪︎ Gebruik huidproducten die rijk zijn aan natuurlijke antioxidanten en vetzuren. Je hebt echt niet veel nodig, sterker nog; hoe meer verschillende producten je gebruikt des te harder komt de huid in protest door de vele (vreemde en irriterende) ingrediënten die het moet verwerken.
▪︎ Vermijd huidproducten die (harde) alcohol, parfum en (natuurlijke) geuroliën etc. bevatten. Deze producten drogen je huid uit, verstoren de natuurlijke balans, tasten de barrièrefunctie aan en de onnodige stofjes irriteren de huid.

Wat heb je nodig?

✔︎  Reiniger → Facial Cleanser

Een veelvoorkomend huidprobleem na de zomervakantie: puistjes! Zweet, zonnebrandcrème, verandering van voeding, droge lucht tijdens de vlucht… allemaal oorzaken die ervoor zorgen dat de huid uit balans raakt. Heb je de reiniging tijdens de vakantie wel eens een keertje overgeslagen, kan gebeuren, maar doe dat nu wél weer dagelijks.

Echt, de 1e stap naar een gezonde en stralende huid is de dagelijkse reiniging! Gebruik altijd een milde reiniger waardoor de huid juist gevoed wordt i.p.v. dat het verder uitdroogt. Wrijf de huid niet droog maar dep je huid voorzichtig droog. Na reiniging hoort de huid schoon te zijn en voelt zacht en comfortabel aan.

naar Facial Cleanser

✔︎  Gezichtsolie → Ceramiden | Vetzuren

Zowel de droge en/of gevoelige als de vette huid verliest veel vocht in de zomer en het is daarom ook extra belangrijk om het vochttekort weer aan te vullen. Je huid komt zo weer op pijl en is voorbereid op de kou en wind die de herfst met zich meebrengt.

Vette huid

Mensen met een vette huid of zelfs acné zijn vaak blij met de warme temperaturen: ze hebben minder last van puistjes en grove poriën. De zon droogt de talgklier uit waardoor een onzuivere huid er beter uitziet. Helaas is dit maar tijdelijk. Want zodra de zonnige dagen voorbij zijn, wordt de huid merkbaar slechter. Dit komt omdat, door het uitdrogende effect van de zon, de talgklieren als het ware de ‘instructie’ geeft om meer te produceren.

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat een gezichtsolie niet geschikt is voor mensen met een vettig huidtype. Jammer, want door deze huid extra voeding (gezichtsolie) te geven zorg je er juist voor dat de natuurlijke reflex van de huid om (te) veel olie aan te maken, stopt.

naar Facial Pure
Facial pure product

Facial Pure verstopt de poriën niet maar brengt de huid juist in balans en zorgt dat het minder glimt.

test

Facial Oil kalmeert, herstelt en versterkt de huidbarrière en zorgt ervoor dat de huid goed gehydrateerd en beschermd is.

Droge & Gevoelige huid

Vrouwen én mannen met een droge en gevoelige huid hebben sneller last van de door de zon veroorzaakte uitdroging van de huid. Een strak en onprettig aanvoelende huid, gecombineerd met een vlekkerige huid is het gevolg.

Wat deze huidtypen nodig hebben zijn rijke en verzorgende ingrediënten die de huid hydrateert en herstelt. Daarom adviseren we rijke en waardevolle oliën, uiteraard van natuurlijke oorsprong met natuurlijke antioxidanten die de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleert.

naar Facial Oil

✔︎  Beschermen & Verzorgen → Facial Balm

Ook al heb je de huid goed beschermd met een SPF, UVA straling veroorzaakt toch schade aan de huid en is verantwoordelijk voor de aanmaak van vrije radicalen en DNA-schade. Hierdoor wordt het verouderingsproces versneld en er ontstaan pigment vlekjes.

De huid bestaat uit natuurlijke oliën. Zodra vocht (natuurlijke oliën) en ceramiden (vetzuren) zijn aangevuld en de huidbarrière weer sterk is, is je huid goed voorbereid op het koude weer.

Noodzaak om je huid te voeden en beschermen! Hoe? Met Facial Balm!

Facial Balm

➤ Bevat krachtige natuurlijke antioxidanten. Antioxidanten beschermen de huid tegen oxidatieve (UVA) schade, veroorzaakt door vrije radicalen.

➤ Voorziet de huid van essentiële vetzuren en voedingsstoffen. De huid bestaat uit natuurlijke oliën. Zodra vocht (natuurlijke oliën) en ceramiden (vetzuren) zijn aangevuld en de huidbarrière weer sterk is, is je huid goed voorbereid op de herfst.

naar Facial Balm
abysk product

Tot slot:

Vertrouw op je huid!
De huid weer in balans brengen gaat lukken, maar geef het wel de tijd. Het natuurlijk proces van de huid regelt dit door ze de juiste voeding te geven zoals natuurlijke oliën, vetzuren en antioxidanten. Dat is wat de huid nodig heeft. Alleen dan kan jouw huid goed functioneren en is er een gezond huidbalans waardoor jij weer een gezonde en stralende huid krijgt.

Health & Lifestyle
Waarschijnlijk heb je tijdens de vakantie een ander ritme gehad en de teugels een beetje laten vieren. Daar is niets mis mee, want daar is vakantie voor. Maar nu is het tijd om je huid extra aandacht te geven. De juiste verzorging i.c.m. gezonde voeding en voldoende beweging & ontspanning heeft een positief effect op de huid.

Check je huid!
Het is verstandig om vaak naar je huid te kijken! Zeker na de zomer, om mogelijke nieuwe plekjes of moedervlekken te identificeren. Als er een is verschenen, is het belangrijk om naar de dermatoloog te gaan om een risicofactor voor huidkanker uit te sluiten.

 

Heb je een specifieke vraag over jouw huid? ABYSK voorziet je graag van advies over passende huidverzorging.
Laat je dus gerust adviseren en neem contact met ons op.

 

FOLLOW US @ABYSK voor musthave beautytips & tricks!

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk advies

ABYSK biedt 100% natuurlijke en vegan producten zonder water waar je écht profijt van hebt. Ze zijn geschikt voor iedereen ongeacht huidtype of leeftijd en zelfs voor de meest gevoelige huid te gebruiken. Twijfel je welk product het meest geschikt is voor jou laat je dan gerust adviseren. Erica voorziet je graag van advies over passende huidverzorging.

Plaats je bestelling vandaag nog en ontdek de voordelen van de natuurlijke en multifunctionele producten van ABYSK. Bestel je voor een minimumbedrag van € 50,- dan is de verzending helemaal gratis! Heb je vragen? Stel ze door ons te mailen huidadvies@abysk.nl of door ons contactformulier in te vullen.

footer-image