Skip to main content

Lipiden zijn huideigen vetten, ook wel ceramiden of vetzuren genoemd. Ze komen van nature voor in de huid en helpen de huidbarrière gezond en sterk te houden. Hoe meer cellen in de huid gevoed worden, des te meer zal de huid vocht vasthouden en uitdroging voorkomen. Lipiden versterken je huidoppervlak en zorgen voor een gladde en jonger uitziende huid. 

Een branderige huid, zwelling, jeuk, schilfering en roodheid kunnen signalen zijn dat de lipidenbarrière is aangetast. Lipiden verbeteren de barrièrefunctie. En dat is precies wat je nodig hebt als jouw huid droog en gevoelig is of last heeft van acnerosaceaeczeem, of psoriasis.

In deze blog bespreken we waarom lipiden zo belangrijk zijn voor je huid. Welke gevolgen het heeft wanneer de lipidenbarrière is aangetast en hoe je die kunt herstellen.

Functie lipiden

De huidcellen zijn de bouwstenen, lipiden houden de bouwstenen bij elkaar. Het wordt vaak vergeleken met een bakstenen muur (bouwstenen) en cement (lipiden). Deze structuur houdt het vocht in de huid en beschermt ons tegen bacteriën, allergenen en omgevingsfactoren.

Waarom belangrijk?

De aanmaak van lipiden wordt minder naarmate we ouder worden. Lipidentekort of een beschadigde lipidenbarrière kunnen leiden tot uitdroging en ontstekingen. Huidproblemen komen dan veel voor zoals een droge, ruwe huid met schilfering, een gevoelige en/of onrustige huid met acne-uitbraken, roodheid en kans op snellere huidveroudering.

Factoren gevoelige lipidenbarrière

 • Reinigers die lipidenbarrière beschadigen
 • Overmatig exfoliëren zoals peeling en/of scrub
 • Zon, warmte, kou, wind, hoge luchtvochtigheid
 • Agressieve ingrediënten en allergenen in producten

Gevolgen aangetaste lipidenbarrière

 • Gevoelige of geïrriteerde huid
 • Roodheid, zwelling en infecties
 • Droge huid met schilfering en jeuk
 • Puistjes waar je niet vanaf lijkt te komen

Herstellen en beschermen

 • Check ingrediënten
  Vermijd irriterende stoffen in huidproducten. De bekendste zijn alcohol, parfum, SLS, etherische oliën en laat schuimende reinigers of scrubs achterwege.
 • Smeren met vetzuren
  Producten die rijk zijn aan vetzuren herstellen en beschermen de lipidenbarrière en houden het vocht vast in de huid.
 • Voeding
  Lipidenrijke voeding helpt de huid om zichzelf te herstellen. Het verhoogt de hydratatie en verbetert de huidtextuur.

 

Lipiden in ABYSK producten

Terug naar de basis. We weten dat vetzuren onmisbaar zijn voor een gezonde en sterke huidbarrière. Altijd! Voor iedereen. Of je nu een droge of juist vette huid hebt. Abyssinian olie is de basis van onze producten en heeft concentraties van meer dan 65% aan vetzuren. Dat, samen met andere plantenoliën, extracten en boters, maakt dat onze producten erg hoog geformuleerd zijn met lipiden.

Facial Cleanser

Microbiome vriendelijke gezichtsreiniger met vetzuren van plantaardige oliën. Reinigt effectief zonder de huidbarrière aan te tasten.

Facial Oil

Vermindert waterverlies door als een barrière op de bovenste laag te werken en te voorkomen dat water uit de huid verdampt.

Facial Balm

Sterk voedende balsem die de huid herstelt, kalmeert en hydrateert. Beschermt tegen uitdroging en vermindert ontstekingsreacties.

Body Care

Uitgebalanceerd complex van voedende en hydraterende werkstoffen. Gebruik als bodybutter, aftersun en extreem droge gezichtshuid.

green and clean
✔︎  Clean beauty skincare
dutch beauty award
✔︎  2e prijs Dutch Beauty Award
cosmos approved
✔︎ EcoCert Abyssinian oil
nature
✔︎ NaTrue-label Abyssinian oil
allergy certified
✔︎ Allergy Certified Keurmerk

Heb je een specifieke vraag over jouw huid?

ABYSK voorziet je graag van advies over passende huidverzorging.
Laat je dus gerust adviseren. Neem contact op!

 

FOLLOW US @ABYSK voor musthave beautytips & tricks!

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk advies

ABYSK biedt 100% natuurlijke en vegan producten zonder water waar je écht profijt van hebt. Ze zijn geschikt voor iedereen ongeacht huidtype of leeftijd en zelfs voor de meest gevoelige huid te gebruiken. Twijfel je welk product het meest geschikt is voor jou laat je dan gerust adviseren. Erica voorziet je graag van advies over passende huidverzorging.

Plaats je bestelling vandaag nog en ontdek de voordelen van de natuurlijke en multifunctionele producten van ABYSK. Bestel je voor een minimumbedrag van € 50,- dan is de verzending helemaal gratis! Heb je vragen? Stel ze door ons te mailen huidadvies@abysk.nl of door ons contactformulier in te vullen.

footer-image