Skip to main content

Er zijn verschillende soorten eczeem te benoemen, maar de meest voorkomende is constitutioneel eczeem (atopische huid). Het is een chronische huidziekte, met name in het gezicht, waarbij de huid zeer droog en geïrriteerd is.

Eczeem is een aandoening waarbij vele factoren een rol spelen. Hierdoor is deze huidaandoening vrij complex en moeilijk grip op te krijgen. Erfelijke aanleg kan een oorzaak zijn. Maar ook interne en externe factoren spelen een rol. Denk dan aan stress, hormonen, het klimaat of allergie voor bepaalde stoffen.

Wat is eczeem?

Eczeem is een ontstekingsreactie in de bovenste lagen van de huid. Door een verstoorde huidbarrière houdt de huid vocht minder goed vast. De huid wordt kwetsbaarder en is minder goed beschermd tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Uiteindelijk ontstaat een ontstekingsreactie. Dit zorgt o.a. voor een rode huid met schilfers en jeuk, blaasjes, bultjes en korstjes. Wanneer je een droge huid hebt of plekken in het gezicht, is het belangrijk om de huid gehydrateerd en vet te houden.

Schadelijke ingrediënten

Vermijd ingrediënten als parfum, alcohol, SLS, PEG’s en parabenen. Het zijn stoffen die de huid irriteren en zorgen voor een verstoorde barrièrefunctie. Maar ook deze natuurlijke ingrediënten kun je beter niet op je huid smeren: lavendel, munt, geranium, ylang ylang, tea tree, witch hazel, eucalyptus en citrusachtige stoffen.

TIP: Kies voor allergeenvrije producten met een huidkeurmerk, zoals Allergy Certified.

De huidbarrière

Een verstoorde huidbarrière geeft bacteriën en schadelijke ingrediënten de kans om de huid binnen te dringen. Hierdoor worden immuuncellen geactiveerd met ontsteking als gevolg. De kans op eczeem wordt vergroot als de beschermlaag van je huid uit balans is. Een sterke huidbarrière is dus essentieel.

TIP: Vetzuren beschermen de huidbarrière. Lees hier meer.

100% NATURAL

Wat kan ABYSK voor jou betekenen?

Onze producten zijn ontwikkeld om de huid te hydrateren, voeden en beschermen. Ze zijn zeer geschikt voor mensen met eczeem omdat er geen enkele stof in onze producten zit die de huid irriteert of zelfs schadelijk is. Wél zijn ze gecertificeerd met een keurmerk van Allergy Certified. Dit betekent dat onze producten vrij zijn van ingrediënten die de huid(barrière) kunnen aantasten.

Onze producten zijn geformuleerd met gecertificeerde biologische abyssinian olie, met concentraties van meer dan 65% aan vetzuren. Vetzuren zorgen voor een intense hydratatie en hebben ontstekingsremmende eigenschappen. Bovendien:

  • Hydrateren, voeden en beschermen ze de huid
  • Herstellen en versterken de huidbarrière

Eczeem en darmflora

Een verstoorde darmflora geeft meer kans op eczeem. Dit komt omdat in onze darmen miljoenen verschillende soorten bacteriën zitten (goede en slechte): het microbioom. Bij mensen met eczeem komen minder bacteriën in de darmen voor die de darmwand beschermen en meer die de darmwand aantasten. Dit veroorzaakt immuunreacties die huidklachten zoals eczeem veroorzaken.

TIP: Een orthomoleculair arts helpt je de onderliggende oorzaak te vinden.

Huisarts en dermatoloog

Een huisarts of dermatoloog schrijft vaak een crème of antibiotica voor bij eczeem. Dit helpt vaak maar tijdelijk, de oorzaak wordt namelijk niet opgelost. Sterker nog, in veel gevallen komt het terug en zijn de klachten erger geworden.

Antibiotica doden namelijk niet alleen schadelijke, maar ook de goede bacteriën uit de darmflora. Hierdoor raakt de darmflora (nog) meer verstoord en de darmwand verzwakt.

TIP: Neem pre- en probiotica als je antibiotica slikt.

Het is een hele uitdaging om eczeem onder controle te krijgen. Probeer allereerst de oorzaak te vinden. Dat is lastig en kost veel tijd maar als je de oorzaak hebt, kun je er wat aan doen.

Probeer deze tips op te volgen

  • Vermijd te allen tijde irriterende en schadelijke ingrediënten die de huidbarrière aantasten. De meest voorkomende stoffen die de huid uitdrogen, zijn alcohol (uitgezonderd cetyl of cetearyl alcohol), parfum (zowel synthetische als natuurlijke geuren), essentiële oliën of SLS (Sodium Lauryl Sulphate).
  • Hydrateer je huid dagelijks met oliën die rijk zijn aan vetzuren. Zo versterk je de barrièrefunctie van de huid waardoor ze beter beschermd is tegen externe factoren.
  • Voedingsstoffen zoals vitamine D, B12, A, Omega 3, Zink, groentevezels en pre- en probiotica zorgen voor een gezonde huid. Eet zoveel mogelijk groenten en fruit, peulvruchten en zo min mogelijk bewerkte suikers of slechte koolhydraten.
  • Noteer wat je dagelijks gedaan en gegeten hebt, ook tussendoortjes. Schrijf daarnaast op wanneer er klachten waren.

Het is het proberen waard! Maar heb geduld, een aanpassing in je skincare routine of voedingspatroon heeft tijd nodig. Na 4 weken zou je verbetering moeten zien. Zijn de klachten na 4 weken niet minder geworden? Dan adviseren we je om contact op te nemen met een orthomoleculair arts.

Body Care

Herstelt en kalmeert de huid intensief door een uitgebalanceerd complex van voedende en hydraterende werkstoffen.
Deze wil ik!

Facial Cleanser

Microbiome vriendelijke reiniger met minimale formule voor het effectief reinigen met voedende en hydraterende werking.
Deze wil ik!

Facial Balm

Een luxueuze balsem met boterachtige textuur. Laat de huid soepel en comfortabel aanvoelen. Zorgt voor een sterke huidbarrière.
Deze wil ik!

Facial Oil

Helpt het waterverlies van de huid te verminderen door als een barrière op de bovenste laag te werken. Blend van 5 plantaardige oliën.
Deze wil ik!

Vraag gerust om persoonlijk advies

Iedere huid is anders. Dat weten wij bij ABYSK als geen ander. Mocht je dus behoefte hebben aan persoonlijk advies over de juiste crème en reinigingsproducten voor jouw eczeem, staan we voor je klaar. Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar huidadvies@abysk.nl. Wij beantwoorden je vragen dan zo snel mogelijk.

green and clean

✔︎  Clean beauty skincare

dutch beauty award

✔︎  2e prijs Dutch Beauty Award

cosmos approved

✔︎ EcoCert Abyssinian oil

nature

✔︎ NaTrue-label Abyssinian oil

allergy certified

✔︎ Allergy Certified Keurmerk

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk advies

ABYSK biedt 100% natuurlijke en vegan producten zonder water waar je écht profijt van hebt. Ze zijn geschikt voor iedereen ongeacht huidtype of leeftijd en zelfs voor de meest gevoelige huid te gebruiken. Twijfel je welk product het meest geschikt is voor jou laat je dan gerust adviseren. Erica voorziet je graag van advies over passende huidverzorging.

Plaats je bestelling vandaag nog en ontdek de voordelen van de natuurlijke en multifunctionele producten van ABYSK. Bestel je voor een minimumbedrag van € 50,- dan is de verzending helemaal gratis! Heb je vragen? Stel ze door ons te mailen huidadvies@abysk.nl of door ons contactformulier in te vullen.

footer-image