Skip to main content

Train je huid gezond, mooi en strak!

Dat sporten een positief effect heeft op de algehele gezondheid is bij iedereen wel bekend. Maar wist je ook dat wanneer je regelmatig sport jouw huid veel mooier wordt? Als je namelijk regelmatig (intensief) sport versterk je niet alleen je lichaam maar het verbetert ook de doorbloeding van je huid én het maakt de huid steviger en strakker.

Dit is waarom je vandaag nog wilt beginnen met trainen voor een mooiere huid:

❤︎ Betere doorbloeding
Sporten zorgt dus voor een goede doorbloeding en een stevige huid. Bij intensieve of bootcamp trainingen pompt het hart harder waardoor de doorbloeding van de kleine haarvaatjes in de huid verbeterd. Je huid krijgt daardoor een frisse en stralende teint.

❤︎ Aanmaak Collageen
De huid is een levend orgaan die zich continue aanpast aan de omstandigheden. Door te sporten wordt de collageen en elastine productie van de huid gestimuleerd. De huid wordt dikker en heeft een goede conditie. Onder de huid zit weefsel, vet en spieren. Dit drukt tegen je huid en bepaalt de stevigheid.

❤︎ Meer zuurstof
Door te sporten neemt de hoeveelheid zuurstof die door het lichaam wordt opgenomen toe. Helemaal als je sport in de frisse buitenlucht. Dit heeft een positief effect op je huid omdat het de elasticiteit van weefsel en de bloedvaten verbetert in de huid.

❤︎ Minder ontstekingen
Doordat sporten zorgt voor een goede doorbloeding van de huid heb je minder snel last van ontstekingen waardoor bijvoorbeeld acné klachten verminderen.

❤︎ Afvoer afvalstoffen
Tijdens een intensieve training ga je zweten. Door te zweten raak je afvalstoffen en vuil kwijt. Hierdoor voorkom of verminder je acné en andere oneffenheden. Vergeet niet om ná het sporten deze afvalstoffen van je huid te wassen. Doe dit altijd met een milde gezichtsreiniger zónder irriterende stoffen zoals Facial Cleanser.

Let’s go!

Tijd heb je niet, tijd maak je. Hoewel het vaak in het begin wel lukt om vol goede moed te beginnen, gaat het soms al snel mis en komt de sleur er toch weer in. Wij hebben een paar tips voor je om het toch vol te houden.

➤ Trainingsmaatje
Het is niet alleen gezelliger maar de motivatie om te trainen is groter met een maatje. Wanneer je samen met iemand gaat kunnen jullie elkaar motiveren.

➤ Plan trainingen
Het is makkelijker als je er tijd voor vrijmaakt en het ook met een bepaalde regelmaat doet. Kies voor een vaste dag(en) en tijd om te gaan sporten.

Eten
Eet niet te veel voorafgaand aan de training. Rennen, springen dan weer liggen en staan etc., niet zo fijn met een volle maag.

 ➤ Kleding
Draag sneldrogende en comfortabele sportkleren en goede schoenen. Wanneer je een bootcamp in de buitenlucht doet heb je te maken met allerlei weersomstandigheden. Kleed je daar op aan en werk met laagjes.

putting on shoes

➤ Maak doelen
Hou het realistisch en leg de lat niet meteen heel hoog. Stel voor jezelf een doel op dat haalbaar is binnen een bepaalde tijd. Als je voor jezelf een doel stelt binnen een training dan kan je hier naartoe werken en motiveer je jezelf om het doel te behalen.

Zo blijf je gemotiveerd en voel je je goed aan het einde van de training.

Het is super belangrijk om goed voor je huid te zorgen na het sporten. Want zweet, talg, luchtvervuiling… tijdens het trainen zelf heeft je huid het niet gemakkelijk. Hou je huid gezond en stralend!

➤ Dep je huid droog
Dep voorzichtig (niet wrijven) je huid droog met een schone handdoek om het zweet te verwijderen.

➤ Reinig je huid
Verfris de huid en verwijder al het zweet, vuil en afvalstoffen direct na je workout.

➤ Hydrateer je huid
Na een intensieve training is niets zo fijn als om je huid te hydrateren en versterken!

Was je gezicht!

abysk facial cleanser

✔︎ Was je gezicht zodra je klaar bent met trainen. Des te langer je zweet en vuil op je gezicht laat zitten, des te groter de kans dat een combinatie van dode huidcellen en bacteriën huidproblemen kunnen veroorzaken.

✔︎ Met Facial Cleanser was je al het zweet en vuil van je gezicht.

Facial Cleanser

Hydrateer je huid!

Abysk facial oil

✔︎ Door buiten te trainen kan je huid strak of droog aanvoelen door te zweten maar bijvoorbeeld ook door zon, wind of kou. Facial Oil herstelt de lipide structuur van de opperhuid en voorkomt vochtverlies vanuit de diepere huidlagen.

✔︎ Hydrateer na de workout je huid om vochtverlies (transpiratie) weer te herstellen.

Facial Oil

Heb je specifieke vragen of wil je een beautyadvies?

Neem contact op!

Natuurlijke vegan huidverzorgingsproducten voor ieder huidtype

Ben je op zoek naar een crème of olie voor je gezicht die precies bij jouw huidtype past? Onze producten zijn door hun natuurlijke ingrediënten geschikt voor alle huidtypes. Je kunt de producten van ABYSK gebruiken voor:

Pure producten zonder overbodige toevoegingen

ABYSK huidverzorgingsproducten zijn vegan en bestaan uitsluitend uit biologische ingrediënten. Dit zijn 100% puur werkzame ingrediënten zonder overbodige toevoegingen en ‘troep’ die de huid irriteert. Zo zijn onze producten vrij van geur- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen, siliconen en paraffine. Alle ABYSK-producten worden gemaakt op basis van Abessijne oliën en bevatten slechts een paar essentiële ingrediënten. Hierdoor wordt de de huid op natuurlijke wijze ondersteund. De actieve bestanddelen verlichten huidirritaties en voeden de huid intensief. Zo combineren we al het goede van de natuur met de verzorgende eigenschappen van Abessijne oliën. Het resultaat? Duurzame gezichtsoliën, balsems en crèmes van hoogwaardige kwaliteit. Ontdek zelf de voordelen van ABYSK-producten!

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons voor persoonlijk advies

Ga je de overstap maken naar een biologisch merk? ABYSK biedt natuurlijke en 100% vegan producten waar je écht profijt van hebt. Plaats je bestelling vandaag nog en ontdek de voordelen van Abessijnse olie. Bestel je voor een minimumbedrag van € 50,- dan is de verzending helemaal gratis! Heb je vragen? Stel ze door ons te mailen via info@abysk.nl of door ons contactformulier in te vullen.

footer-image