Huidverzorging zonder parabenen

Huidverzorging zonder onnodige toevoegingen, dus ook zonder parabenen. Bij Abysk voegen we niets toe dat niet nodig is. Puur natuur en goed voor je huid. 100% Natuurlijk, en 100% Vegan.

Wat zijn parabenen?

Je weet dat het in veel huidproducten zit en dat het niet goed is voor je huid. Maar wat zijn parabenen eigenlijk?

Parabenen zijn chemische stoffen en zorgen dat producten geconserveerd blijven. Met andere woorden. Een product blijft langer houdbaar door de werking van de parabenen. De meest gebruikte parabenen zijn methylparaben, propylparaben, benzylparaben en butylparaben. Bij Abysk zijn alle huidverzorgings producten vrij van deze stoffen.

abysk product
abysk natuurlijke huidverzorgingsproducten

Waarom worden parabenen gebruikt?

Huidverzorgingsproducten zijn beperkt houdbaar. Na een bepaalde tijd kunnen er bacteriën ontstaan in een product. Deze bacteriën zorgen ervoor dat het product een mindere werking heeft en zelfs kan bederven na een langere tijd. Parabenen kunnen deze bacteriën doden en zorgen dat producten langer houdbaar blijven.

Wat zijn dan de nadelen van parabenen?

Parabenen houden een product langer goed, dat is natuurlijk positief. Maar het is minder goed voor je huid. Er zijn veel mensen die allergisch zijn voor parabenen. De huid wordt rood, gaat irriteren en wordt gevoeliger. Daarom voegen wij bij Abysk geen parabenen toe.

Hoelang blijven de producten van Abysk goed?

Op alle huidverzorgingsproducten in Nederland staat een cijfer icoon. Dit staat voor het aantal maanden dat het product goed is. Op de producten van Abysk vind je het cijfer 6. Dit houdt in dat je de producten 6 maanden na opening kunt gebruiken.

Huidverzorgingsproducten van Abysk

Wil je huidverzorgingsproducten zonder parabenen? Bij Abysk hebben we alles voor een gezonde huid. Bekijk hieronder de verzorgingsproducten zonder parabenen.