Skip to main content

Wat te doen bij een droge huid in de herfst? Vul het tekort van vocht aan!

 

De herfst kan een flinke aanslag zijn op de huidconditie. Eén van de grootste veranderingen in het herfst seizoen is de daling van de luchtvochtigheid. Naarmate de luchtvochtigheid daalt, neemt de verdamping van water uit de huid toe. Om die reden is de kans op droogheid, huidirritatie en eczeem groot. Droge, koude lucht zorgt ervoor dat de huid vocht verliest. Wisselvallig weer en een lage luchtvochtigheid laten de huid trekkerig of schraal aanvoelen. Ineens zijn er droogtelijntjes zichtbaar, de huid is dof, droog en voelt niet fijn aan.

Tijd voor actie!

Om de effecten van de droge lucht tegen te gaan, kun je de huid voorzien van ceramiden. Met ceramiden worden vetzuren bedoeld. Deze stofjes komen van nature voor in ons lichaam en bieden de huid bescherming.

 

Goed om te weten:
Abyssinian olie bevat maar liefst meer dan 65% vetzuren, dé basis van al onze producten.

De noodzaak van Ceramiden

Ceramiden zijn lipiden of vetten die van nature in de opperhuid voorkomen. In het buitenste laagje van de huid (de hoornlaag) houden ceramiden de huidcellen bij elkaar en bieden een beschermende laag. Ze helpen de huidbarrière te vormen waardoor de huid haar vocht vasthoudt (door verdamping van water te voorkomen).

Ceramiden zijn cruciaal omdat ze dienen als ondersteuning voor een gezonde en sterke huidbarrière. Als de huid geen ceramiden heeft of niet de juiste verhouding, kan de barrière worden aangetast. Dit kan leiden tot problemen zoals droge huid, irritatie en roodheid. Meer over huidklachten lees je hier.

ABYSK | Abyssinian Oil

Hydratatie booster | Moisture set

Moisture set: Gezichtsreiniging, gezichtsolie en gezichtsbalm. De ceramiden zorgen ervoor dat het vocht in de huid wordt vastgehouden, waardoor de huid veerkrachtig blijft en fijne lijntjes verminderen.
Naar Moisture set

Heerlijke traktatie | Body Care

Body Butter: Rijke en romige formule met een complex van voedende en hydraterende werkstoffen. Boordevol vetzuren en bevat anti-jeuk, antimicrobiële, antioxiderende en beschermende eigenschappen.
Naar Body Care

green and clean
✔︎  Clean beauty skincare
dutch beauty award
✔︎  2e prijs Dutch Beauty Award
cosmos approved
✔︎ EcoCert Abyssinian oil
nature
✔︎ NaTrue-label Abyssinian oil
allergy certified
✔︎ Allergy Certified Keurmerk

Heb je een specifieke vraag over jouw huid?

Erica voorziet je graag van advies over passende huidverzorging.
Laat je dus gerust adviseren. Neem contact op!

FOLLOW US @ABYSK voor musthave beautytips & tricks!

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk advies

ABYSK biedt 100% natuurlijke en vegan producten zonder water waar je écht profijt van hebt. Ze zijn geschikt voor iedereen ongeacht huidtype of leeftijd en zelfs voor de meest gevoelige huid te gebruiken. Twijfel je welk product het meest geschikt is voor jou laat je dan gerust adviseren. Erica voorziet je graag van advies over passende huidverzorging.

Plaats je bestelling vandaag nog en ontdek de voordelen van de natuurlijke en multifunctionele producten van ABYSK. Bestel je voor een minimumbedrag van € 50,- dan is de verzending helemaal gratis! Heb je vragen? Stel ze door ons te mailen huidadvies@abysk.nl of door ons contactformulier in te vullen.

footer-image