Skip to main content

Een gedehydrateerde (vochtarme) huid in de zomer, veel mensen hebben er last van. De vochtigheidsgraad buiten, hoge temperaturen, zon en airconditioning; het draagt allemaal bij aan extra vochtverdamping en leidt zo tot een vochtarme huid. Wat een gedehydrateerde huid is én wat kun je ertegen kunt doen, je leest het hier.

 


 

Wat is dehydratatie?

Dehydratatie is een huidconditie die bij ieder huidtype kan voorkomen. Het betekent een tekort aan vocht en zorgt vaak voor een doffe huid. Wat je huidtype ook is, de huidconditie blijft veranderen en kan per dag anders zijn. Eén ding staat vast; elke huid heeft vocht nodig! Een goede hydratatie is dus voor ieder huidtype belangrijk. Om dehydratie te voorkomen is een sterke huidbarrière belangrijk. Hoe sterker de beschermlaag van de huid is, des te beter is je huid beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Waardoor ontstaat dehydratie?

Vrijwel iedereen krijgt wel eens te maken met dehydratatie, óók vette en gecombineerde huidtypes. Een vochtarme huid mist namelijk geen talg maar het mist vocht. Een gedehydrateerde huid ziet er vaak dof uit, voelt strak aan. Geen gezonde stralende huid dus. De huidbarrière is beschadigd waardoor de huid meer vocht verliest en uitdroogt.

Hoe voorkom je dehydratie?

Dehydratatie komt voor als de huidbarrière niet goed werkt en het vocht te makkelijk uit de diepere huidlagen verdampt. Hitte, airconditioning en chloor zijn maar een paar voorbeelden die de beschermlaag van je huid kwetsbaar maken. Je huid is bedekt door een vetlaagje dat bescherming biedt en het vocht in de huid vasthoudt. Om dehydratie te voorkomen is een sterke huidbarrière nodig.

Hoe krijg je een sterke huidbarrière?

De huid bevat epidermale lipiden, ook wel onze eigen natuurlijke oliën genoemd, om uitdroging te voorkomen. Door een goede olie op je huid aan te brengen, vul je de epidermale lipiden oftewel vetten aan. Je compenseert eventuele tekortkomingen van je olievoorraad en ondersteunt het natuurlijk proces van het regulieren van het vochtgehalte in je huid.

ABYSK Abessijnse olie bindt het vocht dat al in de huid aanwezig is en legt een ‘filmpje’ over de huid, waardoor het vocht uit de huid niet kan verdampen.

Lees meer

Wat kun jij doen?

 

➤  Eet en smeer antioxidanten
Pure en plantaardige oliën bevatten essentiële vetzuren en antioxidanten die de huid hydrateren, beschermen én helpen huidschade door externe factoren te voorkomen. Bescherm de huid van binnenuit door antioxidanten te eten.

➤  Drink voldoende water
In de zomer verlies je veel meer vocht. Door de hitte zweet je meer dan normaal. Probeer elke dag 2 liter water te drinken. Moeilijk? Met deze lekkere fruitwatertjes gaat je dat lukken! Water met een smaakje.

➤  Vermijd irriterende stoffen
Agressieve stoffen in je huidverzorging irriteren de huid en zorgen voor een verstoorde huidbarrière. De huid is niet meer in staat om je te beschermen tegen externe factoren.

➤  Beperk airconditioning
Airco zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in de ruimte minder wordt waardoor je huid uitdroogt. Wil je toch de airco aan? Zet dan een luchtbevochtiger in dezelfde ruimte of plaats meerdere bakjes water om de luchtvochtigheid te bevorderen.

➤  Na zwemmen insmeren
Blootstelling aan chloorwater veroorzaakt irritaties en droogt de huid uit. Chloor ‘stript’ de huid van al haar natuurlijke oliën. Ga je zwemmen, spoel direct daarna af en smeer je huid in.

Hoe kan ABYSK jou helpen?

De producten van ABYSK zijn op basis van Abyssinian olie. Abessijnse olie hydrateert, beschermt en voorkomt waterverdamping dankzij een micro-biofilm die over de huid ontstaat. Onze Abessijnse olie heeft hoge concentraties aan vetzuren. Deze vetzuren zijn van belang om het membraan van je huidcellen gezond te houden, waardoor de vetmoleculen in je huid water vasthouden.

naar PRODUCTEN

Heb je een specifieke vraag over jouw huid?

Erica voorziet je graag van advies over passende huidverzorging. Laat je dus gerust adviseren.
Neem contact op!

FOLLOW US @ABYSK voor musthave beautytips & tricks!


Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk advies

ABYSK biedt 100% natuurlijke en vegan producten zonder water waar je écht profijt van hebt. Ze zijn geschikt voor iedereen ongeacht huidtype of leeftijd en zelfs voor de meest gevoelige huid te gebruiken. Twijfel je welk product het meest geschikt is voor jou laat je dan gerust adviseren. Erica voorziet je graag van advies over passende huidverzorging.

Plaats je bestelling vandaag nog en ontdek de voordelen van de natuurlijke en multifunctionele producten van ABYSK. Bestel je voor een minimumbedrag van € 50,- dan is de verzending helemaal gratis! Heb je vragen? Stel ze door ons te mailen huidadvies@abysk.nl of door ons contactformulier in te vullen.

footer-image